L'homme qui voulait vivre sa vie (The Big Picture; 2010)

L-Homme-qui-voulait-vivre-sa-vie-Affiche-France1.jpg
Érdekes és egyedi hangulatú francia pszichothrillert találtam a minap. Douglas Kennedy Big Picture c. könyvéből készült ez a furcsa cucc, amely szinte a végéig rendben van, hogy aztán kurtánfurcsán vége szakadjon.
A főszereplő Paul (Romain Duris, remek mint mindig) sikeres és gazdag fiatal ügyvéd, van két gyereke, szép felesége és a főnökével (Catherine Deneuve) is jóban vannak . A felszín alatt azonban gázok vannak: boldogtalan, mert valójában inkább fotózna, mint jogászkodna, házassága kihűlőben, fönöke halálos beteg és közben rájön, hogy a felesége is megcsalja egy fotós ismerősével. Egy véletlen baleset vet véget a felszínen idilikus életnek és Paulnak egy másik személy bőrébe bújva új életet kell kezdenie és hátrahagynia mindent, cserébe viszont megkapja, ami valójában mindig is fontos volt neki: a fotózást.
Csavaros, oldszkúl pszichothrilleres történet kerekedik, nem a mai pörgős módon, hanem inkább a hitchcock-i hagyományok szerint. Erős atmoszférájú, gyönyörű képekkel (Montenegro baszki!) teli melankólikus és érdekes film a L'homme qui voulait vivre sa vie (kb. az élet amit élni akart). A végére azonban vagy a pénz vagy szufla fogyott el, mert eléggé szétesik és értelmetlen a befejezés, kár érte.
Ettől függetlenül AJÁNLOTT, mert a hangulata egészen egyedi és mer szakítani a mai tempóval.

dr. KJ: 7.4/10

2012-07-17 08:20




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr174659839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.07.17. 14:17:06

Tavaly jártam Montenegróban - teljesen rendben van a hely. A tengerparton el lehet férni, a Kotori-öböl csodaszép, bent a hegyek pedig kb. mint a Dolomitok, és ebben nincs semmi túlzás (csak jóval olcsóbb).

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.07.17. 14:18:28

A Durmitor Nemzeti Park 2000-es csúcsokkal, vadregényes tájakkal, tengerszemekkel a legjobb hely túrázgatni.
süti beállítások módosítása