Kaerlighed pa film (Csak egy szerelmesfilm; 2007)

A skandináv aludj csak én álmodom - ahogy több helyen is nevezik ezt a filmet - sok mindenben különbözik amerikai rokonától. Sőt, inkább semmi köze hozzá, leszámítva a magáról sem tudó szereplőbe beleeső főszereplőt, ennyi, mert ha nem így lenne, mit keresne a Moziba:bén? naugye. Szóval adva van Jonas, az átlagos 30as családapa, helyes kis családdal, és a dúsgazdag skandináv család fekete báránya, Julie, aki most tért haza Thaiföldről egy elég pusztító szerelem elől menekülve. Julie kissé egzalált állapotában balasetet szenved, Jonas pont ott, felelőséget érez, megmenti, majd onnantól kezdve nem tud szabadulni a nő hatása alól, meg is látogatja a kórházban, ahol egy elég fura szituba kerül. Julie családja meg van győződve róla, hogy ő a barát, akivel kint jött össze, és felbolygatta az életét, és Jonas a gyönyörű nő, a gazdag és előkelő család és saját nyamvadt kis életét mérlegre téve, képtelen bevallani az igazat és eljátsza, hogy tényleg ő a sose látott barát, és a család befogadja.

A film két szálon fut, egyfelől szép lassan sejlik fel a szörnyű múlt, hogy mi is történt Thaiföldön, ami elől a nő hazamenkült, másfelől Jonas, az egyszerű, átlagos családfő hétköznapi élete elől futva próbál elmerülni új, fényes, elegáns életében, de senki se számítson valami romantikus, vidám és egyszerű megoldásra, ez nem egy szerelmesfilm, és nem lesz hepiend, annyit elárulhatok. 

2010-10-10 10:37




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr552359585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.11. 09:40:47

Elmaradt a végéről a NÉZZED MEGFELE, DE GYORSAN! :)

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.10.11. 20:56:29

mert azt a kukorica szokta írni, én a szelíd meggyőzés híve vagyok :)
süti beállítások módosítása