Rare Exports (2010)


Karácsony van, ilyenkor csak szirupos baromságok mennek mindenhol, de eleged van Hugh Grantből és Julia Robertsből is és az Igazából Szerelem sem köt le igazán, de mégis jó lenne egy valódi karácsonyi film, ami még szórakoztató is? Ezt a filmet neked találták ki.

Nekem már régen sem állt össze ez a télapó sztori (ha krampuszok segítik, akkor azok most hogyhogy jófejek, amikor azok elvileg gonoszak, ha virgácsot hoz, azzal el akarja verni a gyerekeket, hátez milyen dolog már?? hogy hozza össze egy este alatt az ajándékozást, ha egyedül van??? megannyi kérdés), de ez a film mindenre választ ad.

A finn-orosz határon áll egy hegy, ahol megjelenik amerikaiak egy csoportja, hogy a hegyen geológiai vizsgálatokat végezzenek. Elég hamar gyanússá válik, hogy nem stimmel valami, egész nap csak robbantgatnak, ahelyett, hogy csak furkálnának, keresnek valamit a hegy gyomrában.

Egy, csak egy legény van csak talpon a vidéken, Pietari, egy helyi kisfiú, aki összerakja a kirakós darabjait, és rájön, hogy a télapó sztori, amit ismerünk, kurvára nem stimmel és a környék múltjában kell keresni a megoldást. A mondák szerint ugyanis a télapó valójában egy tökre nem jófej bácsi, aki ajándékot hoz, hanem egy szörny, aki gyerekeket eszik, és úgy tűnik, hogy az amerikaiak valamiért pont őt keresik. A környéken fura dolgok kezdenek történni (pl eltűnik a környék összes radiátora) és a helyi rénszarvas állományt is tizedeli valami, amikor is a farkasoknak ásott veremben Pietari apja egy fura meztelen öregembert talál... és innentől eléggé súlyos lesz a történet, de nem akarom spoilerezni, mindenki nézze meg!

2015-12-25 11:03




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr688196904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása