Solitary Man (Magányos ember; 2009)

Michael Douglasnél torokrákot diagnosztizáltak. A Solitary Man főszereplőjeként pedig az EKG mutat ki problémát: nem túl szerencsés egybeesés.
Őszinte és fájdalmas dráma a Magányos ember. Egy elbukott, egyáltalán nem jófej üzletember összeomlása, csak most fegyverek nélkül. Eleve érdekes, hogy a főszereplő egyáltalán nem szerethető, hanem kifejezetten köcsög: ettől válik nagyon is valóságos karakterábrázolássá a film és Douglas nagyon jól hozza a szerepet.
A történet nagyon jól görgeti az eseményeket, abszolút hihetően és realisztikusan hozza a 60-as éveiben járó autónepper életének totális szétesését. Adócsalás miatt előbb lecsukják, az óvadékra rámegy az egész vagyona, és csődbe megy, feleségétől elválik. Mikor megtudja, hogy az EKG talált valamit őrült módjára kezd mulatni, nőzni és mindenkit megdug akit csak tud, még a legújabb élettársának 18 éves lányát is...
Ebből az egészből nem lehet jól kijönni és ez nem is egy happyendes nyálaskodás. A talányos vég is csak azt erősíti, hogy itt a csapások dacára sincs jellemfejlődés.
A remek színészgárda (pl. Susan Sarandon, Danny DeVito) és a dokumentumfilm-szerű hideg távolságtartás nehéz, de őszinte hangulatot ad. Felnőtteknek ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2010-09-14 11:41




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr812295167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása