Intermission (2003)

Maradunk a szigeteken, de most egy ír csibészség következik. John Crowley 2003-as baromkodása üdítő volt a sok béna dráma és mainstream shit után amiket láttam mostanában. Van itt minden: átlagemberek bénázásai, akció, sok faszfej, ostobaságok, kisstílű bűnözők, eszméletlen kiejtés "fóóókin sit máán", fura hangulat. Crowleynek sikerült úgy kanyarítania ezt a filmet, hogy a rengeteg faszság mellett az embereket mozgató, sokszor nevetséges dolgokat is kifigurázza. Ráismerünk egy csomó típusra, a diktátor hajlamú aruházi főnökre, a rejszoló, bénázó-töketlenkedő fiatalokra, a kapuzárási pánikos férfira aki fiatal nőhöz költözik családjától és megkattant feleségére, aki szadizza a fiatal fiúkat, a szerencsétlen bajszos lányig, akinek a mellére szarik a pasija (tyűbáz!), stb. A kemény zsaru itt a kelta népzenére bukik és nevetséges, nem macsó. A lófaszjóska bűnöző (Colin Farrell, kurvajó benne) pedig Barna Szósszal (steak-szósz, baszki) issza a kávét.

Egyfelől szórakoztató faszság, másfelől nagyon is valódi történeteket és embereket mutat be ez a film sajátos humorral. Fasza színészek és hangulat, sok ötlet, csibészkedés. Szóval kurvajó film ez, én azt mondom, NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8.8/10

2008-12-08 15:01




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr55811144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása