Charlie Wilson's War (Charlie Wilson háborúja; 2007)

Asszem ez a film megosztja majd mind a blogtársakat, mind az olvasókat, szerintem tök korrekt kis film a kicsit balos propaganda ellenére, dehát semmi se lehet tökéletes.

A sztori egy texasi képviselőről szól és Amerikának az Afgán-Orosz partiban betöltött szerepéről, és végülis arról, mi vezetett a mai vidám helyzethez, naigen, innen érezni a demokrata agitátorok szagát, a film egyértelműen kritika a mai politikának is, de a film mégis bájosan mutatja be, hogy is működnek a dolgok, hogy dől el országok sorsa egy jól sikerült dugással, kicsit a színfalak mögé nézünk, na.

A szereposztás kicsit fura, a képviselő szerepében Tom Hanks, kicsit nekem hiteltelen volt a nőcsábász laza szerepében, de azért okés volt, Julia Roberts se domborított maradandót, a szürke-eminenciás kékharisnya szerep nem neki lett kitalálva, viszont Philip Seymour Hoffman megint nem bírt mellényúlni, ezúttal a kiállhatatlan marcona CIA-ügynök szerepében volt fantasztikus, arra kellett jutnom, nincs olyan szerep, amit ez a fickó nem tud hihetetlenül hitelesen előadni, talán a jófej macsó az egyetlen amivel nem érdemes próbálkozni, minden más jöhet neki, az extra-undi Capote-től a másik Lebowski lakájáig minden szerepben remekelt.

A film tehát mindenképp megnézésre érdemes, én bírom az ilyen politikai filmeket, amik picit fellebbentik a fátylat egy olyan történetről, amit bár nagy vonalakban ismerünk, de ilyen mélységében (én lagalábbis ) nem, mindezt élvezetes, látványos és szórakoztató módon, nem elkarikírozva a történteket, hanem remek iróniával, azzal a kis ténynyel nem számolva, hogy közvetve ez a vidám fickó készítette elő a terepet az Al-kaidánal, de ez már egy másik történet.

2008-07-17 14:10




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr72572642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drani 2010.01.11. 12:45:53

teljesen egyetértek, nagyon jó film, nekem még Tom is tetszett. Kurva nagy poénok.
süti beállítások módosítása