The Star Wars Holiday Special (1978)

És igen....

Végre én is előjövök már egy egész estés filmmel, a Star Wars Holiday Special-lel, vagy magyarul a Csillagok Háborúja Karácsonyi Különkiadással. Egy kicsit ugyan gondban vagyok, mert ezt a filmet minden igyekezetem ellenére megnézni nem bírtam, annyira bűn fos. Filmnek sem igen nevezhető. Nekem az első fél óra jött össze, de tarthatunk versenyt. Viszont úgy érzem, erről a műről muszáj megemlékezni.

Miről is van szó? Ez kérem szépen egy tuttifrankó eredeti Csillagok Háborújás cucc, és egy évvel az eredeti Star Wars után készült. Akkor még nem volt egyértelmű, hogy jönnek majd a folytatások vagy igazából nem is értem, hogy engedhette a Lukács, egyébként azt olvastam, hogy később próbálta is letiltani. Dehát ez van, csináltak egy karácsony esti show-műsort, másfél-két órában (reklámokkal), az eredeti szereplőkkel; itt van a szőke Luke,  a jófej vagány Han Solo, galambhangú Leia, a robotok és elvileg Darth Vader is, noha addig nem jutottam. Ja meg Chewbacca és bájos kis családja, merthogy körülöttük forog ez az okos történet.
A lényeg, hogy a Kassyyk bolygón, ahol a wookie-k (Chewie-ék, Csuviék) élnek, épp Élet Napja, vagy milyen ünnepség lesz, hatalmas dolog, mint nálunk a karácsony. Csubakkát várja haza a kis szőrös család, de Csubinak nehéz a hazajutás a gonosz birodalmiak miatt. Nosza, segít neki Luke és Han, a két jó cimbora és vhogy hazakeverednek. Asszem, kb ennyi....
A másfél óra izgalmas történet remek táncdal-betétekkel van tarkítva, én a másodiknál vagy harmadiknál nyomtam meg a stop gombot.

Hálistennek viszont itt az internet, youtube-on találtam egy 5 perces összevágott videót, ennyi talán pont elég is belőle, de persze StarWars fanoknak kötelező (gonosz kacaj).

Szóval az ötperces (talán a legszebb, ahogy a végén Leia hercegnő elénekli az Élet dalát vagy mit):


Star Wars Holiday Special Song
Uploaded by callmecarl. - Full seasons and entire episodes online.


imdb

Dr.Z értékelése: 2/10

2008-05-08 15:24




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr88459985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.05.09. 10:50:50

ez gecidurva, ez egy paródia egyértelműen, ilyet komolyból nem lehet

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.02.07. 12:49:14

this video is no longer available due to a copyright claim by the fucking shithead lucas film ltd.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.02.07. 13:58:31

@efes: Azta, a birodalmi gépezet beindult. Már látom, hogy rohamosztagosok özönlik el a lakást, az utolsó példány Holiday Special után kutatva. De én kijuttatom innen egy porszívó memóriájába építve...
Köszi, hogy szóltál, keresek másikat, hátha ha van még. Addig egy oldal:

www.starwarsholidayspecial.com/

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.02.07. 16:13:36

@efes: a dailymotionon megtaláltam (amíg le nem törlik) :)

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.02.08. 09:52:45

Nem bírom ki, hogy legalább itt ne linkeljem be. Star wars móka, nagyon gáz, kockafej blogon találtam:

www.kockafej.net/2010/01/star-wars-made-in-france.html
süti beállítások módosítása