The Signal (2014)

the-signal.jpg

A kilencszázadik szuperhős-folytatás után felüdülés volt ez a indie sci-fi, ami a kis költségvetés (4 millió dollár!) ellenére egészen erős hangulattal és néhány kifejezetten ütős jelenettel támad.
Szögezzük le, hogy a trailer ellenére ez messze nem akciófilm, inkább sci-fi trillér, de abból is a lassan baszakodós fajta, és agytekerő világrengető csavarokra se számíts, inkább erős atmoszférájú nyomasztásra.
A történetet nehezen tudnám leírni anélkül, hogy lelőnék jópár furcsaságot, inkább felsorolom azokat a hangulatokat amik felbukkanak: hipszterek, mozgássérült főszereplő, hacker, MIT, , Blair Witch Project, Kafka, THX, X-Akták, párkapcsolati katyvasz, Cube, District 9, stb.
Szóval lesz itt pár érdekesség, bár sokszor megröccen a forgatókönyv azért elég stílusos remixet láthatunk. Megvan benne az esetlenség és a báj ami az indie filmeket általában jellemzi de kitűnik a többi közül blockbustereket megszégyenítő képi világával és hangulatos elektrózenéivel na és persze a teljesen vállalható CG-vel.
a 2011-es Love-val kezdte a hipszter életérzést a sci-fivel keverni - bár az még nem vitte át a mércét. Viszont látszik a fejlődés, különleges hangulatú cuccok jönnek a keze alól, szóval érdemes odafigyelni rá!
Lehet próbálkozni, NÉZZÉTEK MEGFELE!

dr. KJ: 8/10

2014-09-20 20:43




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr196703297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alternaiv 2014.10.23. 23:35:43

Nekem ez csalódás volt. Pont azok a fordulatok, amikre azért nem számítasz, mert ciki lenne, ha bejönnének ... de bejönnek. Primer jelentéstartalom, jelenetről-jelenetre ráncigál végig a sztori és a végén inkább megkönnyebbülsz, mint meglepődsz. Szerintem jó indulattal - mondjuk az indie jelző miatt - 5/10

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2015.01.13. 13:37:16

aki bírja az olyan scifiket, amiben egy szobában ülnek egy beszélgetnek, annak érdemes megnéznie ezt a filmet: Coherence
süti beállítások módosítása