Fair Game (Államtrükkök; 2010)

Létezik egy olyan filmstílus, amit jobb hijján idegesítőnek nevezek.

...írtam annak idején a Nothing but thruth bevezetőjében és most ismét leírom, mert ez a film sok szempontból nagyon hasonló. Kurva idegesítő, mert igaz történet alapján készült, mert nem lehetnek illúzióid, hogy az USÁ-ban pontosan ugyanolyan debilek a politikusok, a kormány és a "titkosügynökök" mint mindenhol máshol, sőt még debilebbek mert nagyobb a hatalmuk mint pl. a mi nevetséges kiskakasainknak, ugyanolyan undorító a média manipulációja, ugyanolyan ostobák, beleszarósak és megvezethetőek az emberek mint bárhol másutt, sőt még inkább.
Szóval van baj, feszültség, jó színészek: Naomi Watts és Sean Penn, és persze realista kém sztori, ami nagyon távol áll a bondi világtól. A 2001-es események terrorista-hisztériája, a Bush kormány hozzá nem értése, a hatalmas állami gépezet értelmetlen működése, a politikusok hatalomvágya nem újdonság persze senkinek. Valerie Plame és férje a saját bőrükön tapasztalta ezeket meg, a könyveikben leírtak alapján készült a Fair Game. Politikai thriller a javából, kevés szarsággal, simán NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8/10

2011-11-21 11:02




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr523400574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása