Домовой (Domovoj; 2008)

A szláv néphagyomány házi szelleme a domovoj

Orosz cuccokat nem nagyon toltunk még fel a blogra, pedig készülnek ott furcsa filmek, lásd pl. a Morfium vagy a Kiskirály.
A főszereplő kiégőben lévő írót megkeresi egy bérgyilkos és felajánlja, hogy legújabb könyvéhez a valóságból merítsen ihletet. Megismerteti a bérgyilkosok alapfogásaira az egyébként balfasz és  alkoholista anti-főhősünket (Konstantin Khabenskiy játsza akit ismerhetsz már az Éjjeli őrjárat-filmekből). Aztán persze kurvára nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy bármelyikük is gondolná.
A Domovoj messze nem tökéletes film, de mint orosz hangulattal nyakon öntött krimi-thriller eléggé érdekes ahhoz, hogy érdemes legyen megnézni. Bár a forgatókönyv itt-ott megbotlik, a színészek, az operatőri munka és az atomszféra jól el lett találva. A mai modern Oroszország furcsa kettőssége végig jelen van: menő nyugati autók, luxuslakások szembeállítva a pl. a rendőrség épületével, ahol a lepukkant, málló vakolatú szobákban és folyosókon még áram se mindig van.
Szóval nem rossz kis film ez főleg a hangulat és a kettősség miatt AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.5/10

2010-01-18 08:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr891677831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajen 2010.01.28. 23:31:21

Megint nem csalódtam bennetek, kösz a filmet! A trailer elég becsapós, ez nem akciófilm, inkább dráma. Az orosz hangulat miatt is érdemes megnézni.

(Akit meg érdekel a téma, ajánlott nonfiction (?) irodalom: Valerij Karisev: Az orosz maffia gyilkosa - Egy bérgyilkos élete, Gabo Kiadó)
süti beállítások módosítása