8 femmes (8 nő; 2002)

Sajna nem láttam semmi olyat, amit ilyen értő közönségnek jó szívvel ajánlanék, viszont drKJ már nagyon rágja a fülem, hogy mindig csak ő ír, úgyhogy akkor nézzünk valami klasszikot, hátha kimaradt valakinek.

A 8 nő François Ozon talán eddigi legjobb filmje, pedig ha aszondom, 8 db, eléggé fárasztó nő egy musicelben rikító díszletek között tépi egymást, hát, az úgy elég ijesztően hangzik, pedig talán a 2000-es évek legjobb francia filmje volt, komolyan.

Egy vidéki birtokon, a tél fogságába esik egy népes család, és mikor a családfőt egyszercsak holtan találják, nincs honnan segítséget kérni, össze vannak zárva nyolcan, nők. Csak közülük tehette valaki, úgyhogy elkezdődik egymás verbális csépelése. Mindenki titkol valamit, és mindenki  egyre gyanúsabbá válik szépen lassan és az egyre forrósodó helyzet elég meglepő végkifejlethez vezet.

A nők  (Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart, Fanny Ardant, Virginie Ledoyen, Danielle Darrieux, Ludivine Sagnier, Firmine Richard) mind remek alakítást nyújtottak, 8 remekül megformált karakter, 8 motiváció, és a köztük fennálló kusza viszonyt bemutató film egyszerre thriller, vígjáték, musical.

Szóval, elég fura darab, ami elég merészen lavírozik a giccs határán, hiszen érzelmes dalocskákban mutatják be szereplőink érzéseit (??), súlyos, élénk szinekben pompázik az egész díszlet, viszont egyre súlyosabb szituk adják elő magukat, szóval teljesen bájos, szórakoztató és izgalmas, csak ajánlani tudom.

2010-08-22 14:52




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr702238975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.08.24. 09:37:10

Hoppá, itt egy poszt, amit elsodort az élet

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.08.25. 09:25:35

naigen, főleg, hogy úgy kezdődik, hogy a kj basztat, hogy írjak, erre pont ő oldotta meg, hogy a kutya se lássa, csak akik vasárnap este idekukkantott. nade megbocsájtok neki, mert szombaton lesz az esküvője, szóval, van elég baja nélkülem is :)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.08.25. 10:20:38

@kakamátyás: én nem aznap írtam újat, azt meg nem is láttam hogy este raktad ki. sebaj itt van, szép, jó poszt ez, csak így tovább. a zabi is ahelyett hogy okoskodna inkább posztolhatna...

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.08.25. 10:27:20

már megint az én faszomat csapkodjátok a csalánba, aranyapáim?

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.08.25. 10:57:35

@Dr. Zabicsek: csak egy kicsit, érzéssel, hogy te is élvezd
süti beállítások módosítása