Bronson (2008)

Hogy miért jófej a Viszkis és miért egy köcsög a Zuschlag? Talán mert a Viszkis stílusosan lopott, jófej volt az alkalmazottakkal, és megszökött a martalócok orra elől, az arctalan banktól lopott és még iszik is, szóval egy közülünk, tisztára egy népmesei hős, míg a másik az egész országot nézte hülyének és még szarfej is.

Ez a film az angliai Viszkisről szól, aki 30-40 éve ül sitten (még most is) és a legveszélyesebb élő bűnözőként tartják számon, amellett híresség, jelkép, jelenség is egyben, ami így együtt azért elég fura kombó.

A film két szálon fut, egyfelől láthatjuk a szakmai életpálya vidám pillanatait az elő rablástól a börtönkarrier különböző állomásaiig, párhuzamosan pedig egy fura, álomszerű stand up comedy keretében Bronson a különböző állomások hatásait tárja elénk.

Hogy Bronson mitől izgibb egy átlagos bűnözőnél? Ez a csávó egy eszelős őrült, aki sportnak tekinti a börtönlétet, és mindig új kihívásokat keres (ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy célul tűzte ki minél több börtönőr elagyabulásást, és ezt csak meztelenül, olajjal bekent testtel képes csak elképzelni), Másfelől eszméletlenül vágyik az elismerésre és a hírnévre (ezért is vette fel a Bronson művésznevet).

A film emlékeztet a Chopperre, csak Banával ellentétben, aki nagyon fasza volt benne, Tom Hardy egyszerűen tökéletes alakítást nyújt. 

Ez a csávó itt a képen Michael Peterson, alias Charles Bronson, az Egyesült Királyság legveszélyesebb élő bűnözője, egy rajongónak dedikált képen,  akárki akármit mond, ez egy édes pofa.

2010-03-10 20:46




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr361829758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amollin 2010.08.07. 12:59:10

Hát ez a Tom Hardy akkorát alakít ebben, h beszarás! Olvastam már régebben Bronsonról és egy az egyben ilyennek gondoltam, sztem zseniális film!
süti beállítások módosítása