Pánik (2008)

Ahogy talán már feltűnhetett a kedves olvasónak, pártoljuk a magyar filmgyártást, az utóbbi évek jobbjairól meg szoktunk emlékezni, de csak erre ritkán van módunk áradozni, nem vagyunk elkapatva na, de mostanában jelent meg egy remek kezdeményezés, az indavideo videomegosztón immár egész estés filmeket is találhatunk, köztük az elmúlt évek legjobb magyar filmjeivel.

Többek közt megtekinthető itt elfogadható minőségben a Fehér tenyér, a Pánik, a Fekete Kefe vagy az Overnight, ami azért elég jófej dolog, meg is néztem hamar a Pánikot, ami elmaradt, amikor a mozikban játszották, de most pótoltam, és nem is csalódtam.

Till Attila első filmje viszonylagos sikerrel ment a mozikban kb egy éve, pedig a maga nemében nagyon úttörő, több, magyar közönségfilmben szokatlan témát vet föl, mint a mentál betegségek, szar családi viszonyok vagy a homoszexualitás, mindezt sok remek szinésszel, humorosan és szokatlanul profin filmezve, és ami külön öröm, a magyar filmeknél alapbetegségnek számító modorosfaktor is az átlag alatti értéket mutat. A sztorivezetés a szokásos sok szálon futós, a végén összefonódos megoldással operál, kissé kusza, de teljesen rendben van, Tillának meg külön jópont a plázában műsorvezetőként tevékenykedő pojáca megformálásáért, öniróniából 5-ös.

Ha meg szeretnéd nézni a filmet, csak katt ide.

2009-11-12 15:48




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr461520434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.11.12. 16:04:58

FIKA ON
elnézést a fikáért, mert tényleg kedveljük a jó magyar filmeket, nade ez nem az. olyannyira nem, hogy erős 5 pontot se adtam volna rá. alig bírtam végignézni, a vége pedig olyan találomra történik hogy az felháb. de azért lehet próbálkozni, lehet hogy velem volt a baj.
FIKA OFF

kaamir 2009.11.12. 20:29:11

Irritálóan gyatra film. Koncepciótlan, súlytalan, unalmas történetmorzsák zagyva montázsa + a szokásos magyar film-betegségek: rossz forgatókönyv, ócska párbeszédek, amatőr színészek stb.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.11.13. 14:35:33

a forgatókönyv valóban kissé elnagyolt lett, a párbeszédek, hát igen, voltak gondok, de a színészek nagy része szerintem az átlag fölött volt, bár lehet hogy már megint túl pozitív vagyok.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.11.13. 14:57:34

@kakamátyás: ha külföldi lett volna, halálba fikáztad volna. eszem azt a patrióta szívedet :D

Ráncosnyakú · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.11.14. 11:26:57

A Gubik Ági 5-ösen néz ki, de tényleg csak magyar viszonylatban elfogadtható a film.
süti beállítások módosítása