Tim Roth - a Szakács, a Tolvaj meg a Hulk

Új sorozatot indul, a kedvencekről készülnek majd összefoglalók, az első ezek közül Tim Roth-é lett, mert igen sokrétű múlt áll mögötte. Egy angol szinházi színész, aki Tarantino-tól a színházon keresztül, rengeteg kultfilm után jutott el a blockbusterekig.

Az első jelentősebb filmje rögtön kultuszfilm lett, a A Szakács, a tolvaj, a felesége és a szeretője Peter Greenaway egyik főműve, és bár ebben még csak mellékszerepet kapott, de aki látta a filmet, az tudja, elég komoly indítás volt ez, annak idején, 20 éve óriásit ütött a film, egy fura kamara-darab, kicsit vegetatív, de a kannibalizmus mindig hálás téma. 

Az 1990-es, Robert Altman rendezte Vincent & Theo szintén izgi darab, de az első jelentősebb sikert számára a Rosencrantz és Guildenstern halott című film hozta meg. Gary Oldmannel remek párost alkotnak ebben a tök fura kicsavart világban, ahol a Hamlet háttérszereplői szerencsétlenkednek végig egy filmet.

Ezt követően fedezte fel Tarantino a világ azon felének, akik nem néznek ennyire lila cuccokat, mint a fentiek. Mr. Orange, a beépült zsaru szerepében a Kutyaszorítóban megmutatta, hogy nem csak a művészfilmek világában van ott a helye.

Folytatjuk... vagy nem :(

2009-01-18 13:03




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr74885187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása