The Nightmare Before Christmas (Karácsonyi lidércnyomás; 1993)

Mostanában úgyis sokat báboztunk, úgyhogy most jöjjön egy oldszkúl klasszik, a Tim Burton-féle Karácsonyi lidércnyomás. A karácsonyi filmes giccsparádétől legmesszebb talán ez a film áll, az édesmázos borzasztóságok helyett ezt kellene a kereskedelmi tévéknek lejátszania inkább, hehe.

A főszereplő a csontvázkirály Jack Skellington, a "Pumpkin King - Tök Király :)", aki Halloweentown-ban lakik. Szellemkutyájával, Zéróval véletlen eljut Christmastown-ba, és meglepve látja, milyen szupi kis hely, és hogy a karácsony nem is olyan undorító mint gondolta. Hazatérve kitalálja, hogy a szokásos Halloween helyett tartsanak inkább karácsonyt. Aztán persze jönnek a galibák, stb, nem lődözöm le a poénokat, meg amúgy is, ez egy mese, nem thriller, baszki.

A KL elképesztően hangulatos, a rengeteg humor és vizuális geg, az idióta zenék, a varázslatos táj magával ragadják a nézőt Burton mesevilágába. A vegyes technikával készült film tiszta vizuális orgazmus, semmi 3D meg CG, csak gyurma és bábok.
Ha gyerekként néztem volna, biztos féltem volna néha, de kb. 8-10 éves kortól már szerintem meg lehet nézni gyerekkel is, anélkül hogy éjszaka bepisálna a kölök.

Jobb film nem készült még karácsonyra(-ról), meg amúgy is, Karácsonyi Lidércnyomás a legjobb bábfilmek egyike, KÖTELEZŐ!

dr. KJ: 9,6/10


The Nightmare Before Christmas (Theatrical Trailer)
Uploaded by NakedBrotha2007. - Classic TV and last night's shows, online.
2008-08-29 15:27




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr72639628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása