Cidade de Deus (Isten városa; 2002)

Rio de Janeiro extra-súlyos negyedébe vezet el minket a Cidade de Deus, ami magyarul Isten Városa, merthogy így hívják ezt a vicces környéket, ahol a mai napig se nagyon mehet be turista, mert kb 2 perc alatt nyírják ki, szemben Rio többi részével, ahol általában csak kirabolják az embert. Ebben a vidám környezetben nő fel Rakéta, akinek az minden vágya, hogy fotós legyen, ő mutatja be nekünk, hogyan is mentek a 60 évektől a 80 évekig arrafel dolgok.
A film érdekesége, hogy nagyon életszagúan teszi ezt, látunk mindent, ami akkoriban történt, nem egy kívüllló, hanem a bandák (amiknek mellékesen 18 éves a legidősebb tagja), a könyörtelen és agresszív rendőrök, vagy az utca és a környék lakói szemszögéből, hogy ki hogy élte meg az ott tapasztalható borzalmas állapotokat, a korrupciót, a folyamatos erőszakot, de a rengeteg szépet és jót is, mert enélkül nem lenne kerek a történet, így vannak egészen kemény részek is, de azokat feledteti hamar a többi nagyon vidám és nagyon szerethető rész.
Számomra ismertetlenek voltak mind a rendező, mind a színészek (kivéve Seu Jorge, de csak mert ő zenész is), de hátha valaki majd tud hozzáfűzni valami okosat róluk.
Szóval az Isten városát tényleg melegen ajánlom midenkinek, nagyon korrekt darab.
imdb

KM: 8,7/10
dr. KJ: 8,6/10

2008-05-14 19:36




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr22468885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása