Y Tu Mamá También (Anyádat is; 2001)

A mexikói filmgyártás úgy tűnik felívelőben van, ennek egy kicsit korábbi példája az Anyádat is, Alfonso Cuarón rendezésében, aki azóta már egész korrektül befutott, az ő munkája az Ember gyermeke (erről még tuti lesz szó, mert érdekes darab) meg egy Harry Potter (az viszont nem érdekes). A főszereplő két csávó két kedvenc mexikói színész, rengeteg fimben lehet látni manapság, Diego Luna inkább a mainstream irányba halad és kevésbé tehetséges kettejük közül, másikuk, Gael García Bernal viszont fiatal kora ellenére már számtalanszor bizonyította tehetségét, érdemes rá odafigyelni. A női főszereplő Ana López Mercado viszont ebben az egy filmben szerepelt, ennél azért tehetségesebb, na mindegy.
A filmet a latinosan lazán kezelt szexualitás lengi körül, alaptémája is az, de ha csak ennyi lenne a tartalom, nem érdemelne karaktert, annál azért sokkal tartalmasabb.
A sztori úgy indul, hogy két idióta kiscsávó egyikük gazdag szülőjének flancos buliján megszólít egy igen vonzó, de nálunk jóval idősebb hölgyet, hogy nincs-e kedve lejönni velük a hétvégén a telekre, asszem nem kell részletezni, milyen céllal. Meglepő módon a hölgy igent mond, ami már csak azért is necc, mivel nincs is telek, ilyen válaszra nem számítottak, úgyhogy útnak indulnak, azzal az igen ötletetes tervvel, hogy majdcsak lesz valahogy. Ettől kezdve a fiúcskák felfedezik a felfedeznivalót, meg sok minden mást, a latin filmekre olyan jellemző lazasággal és természetességel, amit annyira irígylek tőlük, magyar filmekben megszokott darabosságnal vagy eröltetettségnek nyoma sincs. A film vígjáték is meg dráma is, tartalma van na, nézzétek meg.

imdb

KM: 8,3/10
dr. KJ: 7.2/10

2008-05-09 10:35




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr8461075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boni 2008.05.09. 11:03:28

persze csak azermondod a nore hogy tehetseges mer lattad meztelen :) a film maga tobbszornezhetos kategoria ja es talan itt lattam eloszor a diegot meg a gaelt pedig nem is ez volt az elso kozos filmjuk de utana meg az osszeset latni akartam :)

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.05.09. 11:22:09

lebuktam :)
dehát tényleg nagyon jó cicije van, mit tagadjuk, mi ez ha nem tehetség??
süti beállítások módosítása