The Life Aquatic with Steve Zissou (Édes vizi élet; 2004)

Wes Anderson a rókákon és Tenebaumokon kívül más kattant népségekről is csinált filmet, itt éppen egy Jacques Cousteau paródiát (vagy mit) hozott össze.
A főbb szereplők Bill Murray, Willem Dafoe, a csodálatos Cate Blanchett, Anjelica Huston, Owen Wilson, Jeff Goldblum, Noah Taylor vagy az Isten városából ismert Seu Jorge és a film mégis anyagilag bukó volt.
Ugyanis ez a sok remek színész egy furcsa, idiótán vicces, már-már dadaista és mégis nagyon emberi furmányságban ügyködik, ami nem nagyon hasonlít semmire, max. Anderson saját cuccaira az meg nem feltétlen a tömegeknek való.
Bill Murray végig elemében van a szinte rá szabott szerepben, mint Zissou kapitány, a töketlen, bunkó, egoista de mégis szeretni való filmes/búvár/tengerész/stb. Felesége (Huston) gazdag, hűvös és intelligens, persze éppen fasírtban vannak. Zissou legjobb barátját aztán felfalja egy eddig ismeretlen cápaszörny (!) a jaguár cápa (vagy mi). Bosszút esküszik, hogy felrobbantja a szemét állatot. Új expedíciójához fura népeket szed össze, mint pl. a terhes és zavarodott újságíró (Blanchett), egy banki megfigyelő, a portugálul Bowie-notákat éneklő Pelé (Jorge), hisztériás német szerelő (Dafoe), a buzi ellenséges vizikutató (Goldblum) plusz felbukkan sosem látott fia (Wilson) is...
Különös hangulatú, rendkívül szórakoztató agymenés ez, szuper színészek, fasza zenék, vicces animációk, eszement baromságok, mi kell még?
Ha kimaradt volna (én is most láttam először) akkor NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8.6/10

2012-03-21 11:53




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr694330374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása