Szörnyűséges szájenszfiksönök! 1

Szívem csücske a sci-fi műfaj, ami nagyban köszönhető annak az 5 méternyi Galaktika- és Kozmosz Fantasztikus gyűjteménynek (Kuczka Péter rulez!) amit megörököltem. A fent említett Kuczka úr "szerkesztői alapelve volt, hogy a tudományos-fantasztikus műfajt komoly irodalmi vonulatnak tekintette." Ezzel maximálisan egyetértek, ám a remekebbnél remekebb sci-fik mellett a mocsok-ponyva stílust se hanyagoljuk el, főleg mert a filmekben 1 a 10-hez a mocskok és a remekek aránya!

Hardware (M.A.R.K. 13; 1990)
A dél-afrikai Richard Stanley 1990-es eposza akár kultfilm is lehetett volna, ha a gyilkos robot (Terminator) kliséből sikerül kitörnie és még kap pár misit a producerektől. A cyberpunk vonulat egyik első filmes megnyilvánulása erős kezdés után komoly visszaesést mutat, majd a végére szinte a nevetségességbe fullad. Pedig van itt egy-két mókás jelenet: sivatagban bóklászó nomád aki megtalálja az ominózus M.A.R.K. 13-as (vö. Márk, 13) harci robot fejét, amit később a főszereplő csajszi az amerikai zászló színeire fest be; apokaliptikus és anarchiába fulladt poros város; Ministry, Fields of the Nephilim (az énekes szerepel is a filmben), Iggy Pop, a Johnny Rotten-féle Public Image Ltd. és Motörhead zenék; kukkoló szexmániás dagadék; szexi(?) csaj akit jól megraknak meg ilyesmik. Túl sok a lopás, pl. az "önmagát összerakó robot" a Moontrap-ből, a "gyilkos robot" a Terminátorból de akár a lentebb említett Saturn 3-ból is, stb., stb.
Kár érte!



Saturn 3
(Hármas számú űrbázis; 1980)
Harvey Keitel, Kirk Douglas és Farrah Fawcett: szép hármas, kár, hogy egy abszolút felejthető, klisékből összegányolt filmben játszanak. A sztori kb. annyi, hogy egy űrállomáson két szerelemes mellett felbukkan a pszichopata tudós és gyilkos robotja, no meg az Arany Málna díj, jogosan. Faszság a javából, rémisztős zenével, ordenáré robottal és a fiatal Fawcett testével.
Csak perverzeknek!



Cherry 2000
(1987)
Melanie Griffith és Lawrence Fishbourne neve bukkan fel ebben a csudálatos b-kat. filmben. A főszereplő üzletember android nője egy félresikerült vízben dugás miatt elromlik. Felbéreli a belevaló fejvadász csajszit (Griffith) hogy szerezzen neki egy ugyanolyat. A Zóna nevezetű területre vezetnek a nyomok, ahol nincs törvény és nincs kegyelem... Szórakoztató akció sci-fi faszság, a VHS-korszak alámondásos szarságainak díszpéldánya, Melanie elég kekszies benne.
Simán nézhető sörrel vagy beszívva.

2011-10-03 10:15




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr263268111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jikininki 2011.10.03. 13:49:32

a cseresznye kétezer mintha rémlene a videótékás korszakból

mutant · http://universal.blog.hu 2012.02.07. 13:42:32

A Saturn 3 nem olyan rossz film. A lényeg nem a sztori,nem is a gagyi robot,hanem,hogy rámutat;> közösségben élve az erkölcsi norma változik, leginkább negatív irányba. Hiszen az erőszak és a szexualitás ebben a műben központi szerepet kap. Míg a pár a megszokott, régi erkölcsök szerint él (ezt a Kirk Douglas által megformált karakter jeleníti meg), addig H.K. karaktere a züllöttséget és a közönyt testesíti meg; az emberi test egy tárgy, mint a robot. Használhatjuk, de el is dobhatjuk. A nő, mint olyan a kíváncsiságot szimbolizálja. Szerintem legalább is.
süti beállítások módosítása