Dai si gin (Adásunkat megszakítjuk; 2004)

A média hatalom, ez nem kérdés, hiszen egész Európa sírva röhög rajtunk, hogy mennyire király médiatörvényt sikerült remek kormányunknak összehoznia. Ez a hong-kongi akció-krimi-thriller ezt az alapvetést dolgozza fel a maga keleti módján csak itt a rendőrség és a bűnözők közt dúl médiaháború.
Egy rablóbandán akarnak épp rajtaütni a rendőrök ami minden tekintetben balul sül el: a bűnözők elmenekülnek, több rendőrt meglőnek, a ráadásul az egészet véletlen felveszi egy tv-stáb. A legkínosabb mégis az a rendőr, aki megadja magát a kamerák előtt élőben a rablóknak, amiből hatalmas botrány lesz. A rendőrfőkapitány a rendőrség jó hírén esett csorbát a médián keresztül akarja visszaállítani, méghozzá úgy, hogy a hajtóvadászatot a tv-stáboknak közvetíti egy elképesztően karrierista és ellenszenves fiatal rendőrnő irányításával. A nő kíméletlen, hazug és semmitől sem visszariadó alakja vagy a megszálott pszichopata nyomozó éles kontrasztban áll a nagyon is emberi rablóvezérrel, aki maga is remekül kihasználja az internet és a média erejét, pl. így buktatja le a kommandós csapat egyik csúnya fiaskóját. Nem fekete-fehér rosszgonosz bűnöző vs. szuperjó rendőr típusú amerikai karakterek vannak a filmben, hanem keleti módra mindkét oldalon emberi figurák küzdenek és sokszor semmi sem az, aminek a nézők látják.
Nem tökéletes film az Adásunkat megszakítjuk, összességében mégis odabaszós jó kis akció ez, mélyebb rétegei elgondolkoztatóak, óvatosan moralizál. Johnnie To rendező feszültséggel teli másfél órája simán AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

2010-12-30 13:26




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr852548195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása