In the Loop (Egy kis gubanc; 2009)

Ilyen cifra káromkodásokat, ennyi fuck-ot és egyben ilyen cinikus és szatirikus politikai gúnyfilmet se láttam még. A 2005-ös The Thick Of It című angol sorozat alapjára készült In The Loop hasonlóan a színfalak mögé visz mint pl. a Szellemíró, csakhogy itt a valóság úgy vág pofán, hogy közben egészen ordenáré módon káromkodik is közben. Viccesen fájdalmas látni, hogy a politika minden országban ugyanolyan ocsmány mint nálunk. Az angol és amerikai nagypolitika semmivel sem különb mint egy idióta óvodai bunyó és maguk a politikusok sem különbek egy kisstílű bűnbanda mohó és ostoba, korlátolt és hataloméhes tagjainál. Az egyetlen, de annál fájdalmasabb különbség csak az, hogy itt nem a homokozó birtoklásáról vagy egy lopott Audi alkatrészeiről van szó, hanem országokról és háborúkról, emberek millióira kiható döntésekről.
Nehéz összefoglalni mi is az In The Loop sztorija: több szálon fut, igen felpörgetett tempójú ugyanakkor nehezen követhető, hogy most akkor ki kivel van, ki kit akar kicsinálni és egyáltalán mi a szar?! A lényeg annyi, hogy a tudod-kire-gondolunk karakterek és a nagyon is valóságszagú bonyodalmak egészen döbbenetes világot rajzolnak eléd: ez zajlik a színfalak mögött, amiről aztán a híradó pár mondatban beszámol, senki nem vesz észre semmit és senkit sem érdekel. Legközelebb úgyis ismét elmegy mindenki szavazni ezekre az ostoba balfaszokra.
Az In The Loop megtekintését csak akkor ajánlom, ha el bírod viselni a válogatott káromkodásokat, válogatott köcsögöket, a csontukig rothadt dilettáns politikusok álszent mosolyát.  Remek színészek, ideges kamera, nyomasztás: nem egy vasárnapi matiné lesz de azért NÉZZED MEGFELE és egy pillanatra se felejtsd el, nálunk is pontosan ilyen mocskos férgek a politikusok.

dr. KJ: 8/10

2010-09-11 19:39




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr212289172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.16. 09:07:51

Ájegrí, sajnos nálunk agyonhallgatott ez a film, pedig nem nehéz meghallani az áthallásokat. Talán nem ért senki itt ángolul?

rajen 2010.09.20. 10:06:14

Kivételesen nem jött be. Erőltetett az egész, a karakterek nincsenek kibontva, ide-oda kapkod az egész. Sokat akartak fogni. A káromkodások önmagukban még nem tesznek jóvá egy filmet, még ha öltönyben is vannak az illetők.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.09.22. 12:15:48

rajennel kell egyetértenem, pedig imádom ezeket a "tekintsünk be a színfalak mögé" jellegű filmeket, de ez bár tök érdekes és szórakoztató volt, mint film, tényleg kissé sok kérdőjelet hagyott, nem derültek ki a motivációk, csak egy szeletet látunk a mindennapokból, értem, hogy ez volt a koncepció pont, de ez kevés ahhoz, hogy érthetőek legyenek a figurák, így csak egy fanyar poén az egész, pedig ennél több volt benne.

Vezérnyúl 2010.11.20. 16:35:33

Kedves kaka ebben ne keress logikát és mögöttes motivációkat, sztem pont a valóságot mutatja be, fanyar ez nagyon és nap mint nap lenyeled. Nagyon jó film és sztem is KÖTELEZŐ!

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2011.06.16. 23:59:01

Olyan dumák röpködnek ebben a filmben, hogy az kész. Talán már négyszer is láttam. 11/10-es.
(mondjuk angolul nem árt tudni hozzá - képzelem milyen lehet szinkronosan...)
süti beállítások módosítása