Code 46 (2003)

Hamár Winterbottom, akkor van még pár érdekes cucca, pl. ez a scifiislehetnedemégse/ dráma. A Gattaca, a Blade Runner és a Nabi hangulata erősen érződik rajta, viszont cserébe a Lost In Translation-ra és Kar Wai Wong 2046-jára meg a Code 46 hatott.
A közeljövőben zajlódó sztori a génmanipuláció és a Szép új világ-féle disztópiák nyomasztó atmoszférájával, kiürült, idegen és hideg jövőképpel támad. A klónozás és lombikban születés miatt ellenőrizni kell az emberek szaporodását, hiszen könnyen előfordulhat a vérfertőzés, hiszen két ugyanattól a géndonortól származó ember összefuthat bárhol a világon. Ez 46-os kód, azaz  az egyező génnel teherbe esett nőket abortálják és memóriájukból kitörlik még az emlékeiket is.
Tim Robbins Sanghajba érkezik a Sphinx, azaz a világot irányító vállalat/ kormány megbízásából. A Sphinx ellenőrzi ugyanis a dolgokat minden szinten, a megfelelő papír nélkül még a városodat sem tudod elhagyni, de azt is megszabja pl. hogy ki élhet a városokban és kik kitaszítottként a sivatagban. A Sphinx mindent tud és tévedhetetlen viszont ahol emberek is dolgoznak ott lopnak is. Robbins egy gondolatolvasó vírussal beoltva nyomozni kezd és eljut Samantha Morton-ig (egészen fura arcú leányzó), a dolgok viszont ennél jóval bonyolultabbak lesznek...
Nem rossz film ez főleg a képek, az atmoszféra és David Holmes és Norman Cook zenéje miatt átsiklasz a forgatókönyv bénaságain, a színészek okésak, főleg Morton. Olyan mélysége ugyan nincs, mint mondjuk a Gattacának, azért nagyon erős a hangulata, nem kérdés, hogy érdemes megnézni. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.6/10

2010-04-15 09:15




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr121920638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.04.22. 11:38:18

@parararam: haha, posztok nem listáktól lesznek hanem jó filmektől és a remek blogíróktól, akik basznak mindenre

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.04.23. 13:21:54

tefigyu, én megnéztem ezt a fenti filmet, és a romi-scifi szar kategória, ne eröltesd. vagy ne írjál róla. pedig voltak benne jó ötletek, de a romantika nem a mozibabéra való. itt vér, hányás és ondó lehet csak a megszokott testváladékok közül, nyál nem.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.04.23. 14:28:43

Viszont ez a Winterbottom rendezett egy hippi-indie művészpornót is, 9 songs néven. Érdekes egy cucc az

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.04.23. 14:59:30

nalátod, az már rögtön jobban hangzik :)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.04.23. 15:04:04

@kakamátyás: pff mindig csak a vér meg a pornó :D
inkább írjatok ne okoskodjatok
süti beállítások módosítása