Les femmes de l'ombre (Kémnők; 2008)

Némi Montenegro után háborúzzunk tovább, méghozzá most a franciáknál. Max Manussal ellentétben ez nem igaz történet alapján készült, bár egy valódi kémnő ihlette, Lisé de Baissac. A Kémnők egy létező II. Világháborús szervezet, a Special Operations Executive, Churchill titkos szervezete egy akcióját mutatja be. Méghozzá nem is akármilyet, hanem a D-Day-t, a normandiai partraszállást előkészítő és megvédő műveletet. A hősök pedig nők: a kommandó tagjai között van kurva, gépírónő, szépséges és csúnya, elhivatott és beleszarós, vallásos és kiábrándult. Van akit pénzzel, van akit zsarolással vesznek rá és van aki magától jelentkezik az elképesztően veszélyes küldetésekre.
Felkapott téma az II. Világháborús ellenállás, itt különösen ütős a női főszereplők választása. A női megoldások legalább annyira hatásosak és halálosak mint a férfi kémeké, persze ők a bájaikat és egyéb női praktikákat használják a fegyverek és bombák mellett. A színészek nagyon jók, Sophie Marceau még mindig nagyon szép és remek színésznő, Julie Depardieu is faszán hozza a szerepét, kedvenc németem, Moritz Bleibtreu pedig nem is hibázhat. Jó kis film ez, nem eget rengető, de a háború sötét hangulatát remekül átadja, a nyálasságot pedig sikerült elkerülnie: happyendet ne is várj. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.2/10

KM: szerintem meglepően szar volt, Szofi nem alkalmas hidegvérű gyilkosnak, képtelen átérezni, mit is érezhet egy nő, mikor hidegvérrel kinyír valakit, és a többiek is hasonlóképpen. Nem tetszett, mert hiteltelen volt, erőltetett és elcsépelt. 5/10

2009-08-24 11:57




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr61334484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása