Tekkon Kinkreet (2006)

Jöjjön akkor megint egy anime (japó rajzfilm), ritka madár ez a műfaj kicsiny blogunkon. Ez a kis műremek 2006-ban készült, egy manga (japó képregény) alapján. Főhőse két tizenpáréves utcagyerek, Fekete és Fehér, akik egy nagyvárosban élik túl a mindennapokat.

Fekete egy igazi vadállat, amolyan potenciális Kicsi Zé Isten városából. Veri a többi gyereket, de összetűzésbe kerül a helyi maffiózókkal – jakuzákkal - is, akik Vidámparkot akarnak kialakítani a minigengszterek területén. Szerencsére ott van Fekete mellett Fehér, a megtestesült jó, potenciális Kicsi Krisztus, aki valahol bolond picit, valahol bölcs, de az tutti, hogy egyben tartja Fekete féktelen energiát, míg a sors szét nem szakítja őket... Ennyit a történetről. Viszont fontos, hogy itt nem egy sima gengszteres-utcaháborús filmről van szó, hanem súlyosan keveredik mindenféle műfaj, vannak fantasy- és sci-fi-elemek, és a szokásos távol-keleti „tetőkön 20 métert ugró” szituációk is előfordulnak.

Fontos megemlíteni a film látványvilágát. Nem a klasszikus anime stílus, de profizmusában és ötletességében eléri azokat és még le is köröz jó néhányat. A már megszokottnak vehető számítógépes hátterek, effektek és kézzel rajzolt figurák keverednek itt, de ami sokszor még bénán különválik, az itt nagyon egyben van.

Ami még érdekesség, hogy ez a csapat készített egy Animátrix kisfilmet is (Beyond), amiben egy csapat utcagyerek (na már megint) egy házban és annak udvarában mindenféle anomáliákat fedez fel.

Másik fura, hogy a filmet egy amerikai fehérember csákó rendezte, Michael Arias, aki 24 éves kora óta él Japánban és úgy tűnik, egész komoly karriert kezd befutni. Ja és egy másik amcsi, Anthony Weintraub pedig az írásban vett rész. Jaja és a zenéjét pedig a Plaid csinálta. Kultúrkever van itt tehát.

Végezetül: aki szereti az animét vagy simán a rajzfilmeket, annak feltétlenül ajánlott, de aki még nem próbálkozott ilyesmikkel, az is essen neki bátran. Többiek várják ki a következő postot.
imdb

Dr.Z.: 7,5/10
dr. KJ: nagyon fasza! 8/10

2008-11-14 13:17




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr45768778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RowiwClub (törölt) 2011.11.20. 10:35:50

Ne haragudj, elolvasva jellegzetességeit, ez mitől anime?

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2011.11.20. 12:10:44

japán animációs film, az vajon mi lehet?
hu.wikipedia.org/wiki/Anime
dzsíszasz!
süti beállítások módosítása