The Fall (A zuhanás; 2006)

Ez a film nem jó film.

Ahogy a rendező másik filmje, a Sejt sem volt az. Ez a film is hatásvadász, és erőltetett, de. Ahogy a Sejt is, ez is annyira gyönyörű és fantasztikus képeket tartalmaz, hogy nem lehet rá haragudni semmiért. A kosztümök, a diszlet, a hihetetlen helyszínválasztások olyan képi világot termetenek, amit én semelyik másik rendezőnél nem láttam még, tényleg lenyűgöző.

Sok a párhuzam a Sejttel, itt is egy fantáziavilágot látunk, valakinek az eszement agyalásait, itt is van cuki kisgyerek, mindkettőben van a bájos felszín alatt valami rémisztően sötét, valami nagyon kemény, amitől hatásvadász, de nagyon ütős lesz az egész.

A rendező nem igazán a szinészekre koncentrál, nem ők vannak a középpontban, ők csak eszközök a súlyos képek megjelenítéséhez, de mindenkép érdekes film, csak kicsit kemény.

KM: 7,5/10 

Ránczos: 6,5/10, lehet kevesebbet adtam volna rá, ha nem egy HD tévén nézem meg a filmet.

dr. KJ: Na akkor egy egészen más vélemény.
A zuhanás azon a nyomvonalon halad, amin a Mirror Mask (ez majd lesz itt) vagy a Pán labirintusa is: gyerekek szemszögéből felépített mese/fantasy felnőtteknek. Az ilyen filmekhez kell némi nyitottság, vagy gyermeki én, hogy értelmezni és élvezni lehessen (láthatóan Kaka úr és kedves öcsikéje híjján van ennek.) A mese egy felnőttnek már eleve problémás, mert nem tud elszakadni a földtől az elméje, nem tud rácsodálkozni gyermeki nyitottsággal a fantáziavilágra. Aki erre képes, annak viszont sokat tudnak adni ezek a filmek. A zuhanás nem rossz film, hanem a helyén kell kezelni. Hibája akad azért pár, például hogy a gyereket a "zuhanása" után is tovább "kínozza" a kaszkadőr csávó, ami elbillenti a mérleget, és ezáltal bűnhődik az, akinek nem kéne. Vagy hogy a hősök harc nélkül buknak el, mert a mesélő egyre depressziósabb lesz a végére.
Szóval ez egy látványorgiába bújtatott felnőttmese vagy fantasy, és aki tovább lát a mindennapok szürkeségén, annak sokat tud adni. Jó film, AJÁNLOTT!
dr. KJ: 8/10

2008-10-18 14:29




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr42720104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.10.19. 13:02:43

uh, bazze, hd-tévéd van??? aztabetyárját neki

Ráncosnyakú · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.10.20. 21:06:53

Mé? Talán nem az megy az S-mercimhez?
süti beállítások módosítása