Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kids (Kölykök, 1995)

IMDb

Larry Clark-ról volt már szó a Destricted kapcsán. Ez a filmje volt első rendezése, és azóta is rá van kattanva az amerikai tinédzserek szexuális életére és a drogozásukra.
A történetet amatőr szinészekkel játszatta el Clark. Emiatt és a low-budget fílingtől egészen dokumentarista jellegű lett. Azóta persze az amatőrökből "profik" lettek, pl. Chloë Sevigny emlékezetes alakítást nyújtott a The Brown Bunny-ban, mikor is jól láthatóan leszopta Vincent Gallo-t, de azért a Dogville-ben okés volt. Rosario Dawson már emlékezetesebb, pl. a Sin City-ben vagy a Grindhouse-ban, de leginkább a Clerks II-ben (a gyengébbek kedvéért: Shop-Stop II)
Szóval adott egy adag elbaszott tinédzser, akik isznak, cigiznek, drogoznak, basznak és partiznak. Ez még önmagában nem is lenne nagy szám, de az egyik kis kecseg AIDS-es lesz. Mivel -koton nélkül- annyi csajt próbál megbaszni, amennyit csak lehet, jól végigfertőzi a bandát. Miután az egyik lány kideríti, hogy HIV-es, próbálja megkeresni a kis gecit és szólni neki, de közben valami súlyos drog kikészíti egy partin és elkerülik egymást. Így a csávó egy 13 éves kislányt is "megerőszakol" a végére, heppiend.
Tanmese? Elrémisztő, tanulságos áldokumentumfilm? Demagóg faszság? Didaktikus dagonyázás? Egyszerre mindegyik. A filmet régen láttam, húszas éveim elején vagy mikor, és már akkor is ellentmondásos érzéseim voltak tőle. Mert persze durva dolgokról szól, és tanulság is akad bőven, az ilyen filmek szart se érnek el. Még ha meg is nézik a tinédzserek tegyük fel, attól még ugyanúgy hedonistáskodnak tovább, nagy ívben szarva az egészre. A felnőttek pedig (miután kicsorgatták a nyálukat a tizenéves punákon) felháborodva szájaskodhatnak, hogy ezekamaifiatalok, bezzegamiidőnkben, és aztán minden marad ugyanúgy. Ami egyedül rémisztő kicsit, az a 1995-ös dátum, hogy már akkor is így tolták, akkor most mi lehet, baszki.

Kis kitérő: meglepő és egyben egyáltalán nem meglepő, hogy milyen kereső szavakkal jutnak erre a blogra a népek. Pl. a "brutális+erőszakolás" kifejezéssel mire is gondolt a kedves látogató? Esetleg látogasson meg egy pszichiátert, ha kérhetem. Az "animál"-t nem is szeretném elképzelni. A "kurva+jó+nők", a szimpla "pornofilm", esetleg a "tancolo+kurvak+clip" pedig teljesen átlagosak, viszont a "megdugatja+magát" legalább vicces.

Na mindegy, szóval a Kölykök egy elbaszott film egy elbaszott világról. Azért meg lehet próbálni megmutatni a tinédzser korú gyerekeknek, hátha felfognak belőle valamit.

dr. KJ: 7/10

KM: hát, ahhoz képest hogy full amatőr szinészekkel vették fel, nagyon reálisra sikeredett az egész, kedvenc jelenetem, amikor a gettófekát agyonverik a parkban a srácok, talán az volt a legsúlyosabb jelenet, de komoly a verseny, csak kár hogy hatásvadász nagyon, de annyi baj legyen, néha kell egy kis szar az arcba, hogy tudjuk hol a helyünk. 7/10


Kids trailer
Uploaded by thomasbernardin. - Classic TV and last night's shows, online.

2008-07-08 15:40




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr63558954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kobres 2009.01.25. 15:23:40

Felkavaró a film. Én mégis úgy érzem, hogy nem ítélkezik, nem akar tanítani. A kilátástalan helyzetükben a gyerekeknek a sex az örömforrás, amit nem vehetnek el tőlük.
süti beállítások módosítása