Avalon (2001)

Mamoru Oshii japán rendező furcsa kirándulása az élőszereplős filmek világába. Őt ugyanis a Ghost in the shell és a GITS: Innocence animékből ismerhetjük (sok más mellett persze). A Lengyelországban, lengyel szereplőkkel forgatott film a jövőben, egy meg nem nevezett  lepusztult közép-európai városban zajlik (csakúgy mint a Half-Life 2 City 17-e). A kilátástalanságból és nyomorból az emberek a virtuális világok játékaiba menekülnek. Az illegális (és akár halálos) Avalon harci játék mestere Ash, a fiatal nő megtudja, hogy a játéknak létezik egy fejlettebb, következő szintje is....
Nyomasztó hangulatú film, a valóság nyomora és a virtuális világ kontrasztjára épül. Az európai és japán hangulat is érdekesen keveredik, nekünk, k-európaiaknak sok részlet még többet mondd, mint puszta látványelem.
AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.7/10

2008-05-12 13:46




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr23464954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.05.12. 13:59:19

Tényleg jópofa darab. A kivitelezés kedvesen gagyi, látszik, hogy a fickó inkább a japán animéban van otthon, mint egy európai élőszereplős filmben, de a hangulat kellemes.
süti beállítások módosítása