Kebab Connection (2005)

A germán filmgyártásból kevés film jut el hozzánk a távolság ellenére, és a közönségfilmek közül meg igen kevés (persze a hangyák a gatyában naggyon betyáros volt, de talán majd máskor ejtünk róla szót, höhö), ez a film is csak egy filmfesztiválon került bemutatára, a mozikig nem jutott el, pedig nagyon korrekt, nagyon szórakoztató, és ami a lényeg, nagyon közönségbarát.
A sztori szerint a hamburgi kungfu-mániás török kiscsávónak, Ibo-nak alaposan összekuszálódik addig békés élete, sikeresen teherbeejtette német barátnőjét, viszont kebabos nagybátyjának forgat egy frenetikus kungfus reklámfilmet a bolt számára - azért valjuk be, nem könnyű összekötni a kettőt, de neki remekül sikerül -, és persze innentől csak jönnek a kalamajkák, veszekedések, problémák, meg persze a boldog végkifejletek, dehát a közönségfilmek már csak ilyenek.
Persze realitást kár keresni a filmben, ez nem arról szól, a törökök és németek kapcsolata távolról sem ilyen békés a valóságban, de azért a németországi török fiatalok identitásproblémájáról, beilleszkedésük nehézségeiről kapunk némi képet, de a film roppant szórakoztató és ez a lényeg.

KM értékelése: 7,5/10

imdb

Itt az a bizonyos reklám, nézni, most!

2008-05-11 12:19




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr20463599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boni 2008.05.11. 21:38:00

na ocsi most mellefogtal :) mert en moziban lattam pesten!

es a titzin meg magyarcimeres polo volt! :)

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.05.12. 10:47:53

hogy örül a drága :) jóvanna, lehet, hogy igazad van, én csak az imdb adatai alapján mondta, meg hogy nem rémlett, hogy bemutatták volna. A toldis cucc különben nem rossz, de attól tartok, hogy én pont aznap építek csapatot vidéken, de ha nem akkor persze :)

boni 2008.05.12. 11:07:03

en oda ugyse ugyhogy nem maradsz le semmi erdekfeszitorol :)

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.05.12. 11:55:29

ja, már azt hittem, azért hívsz, hogy végre találkozzunk :)
süti beállítások módosítása