Maps to the Stars (Térkép a csillagokhoz; 2014)

maps_to_the_stars.jpg
Cronenberg
visszatérő szereplő nálunk, még saját cimkéje is van, ami azért nem sok rendezőnek jár. Az viszont kérdéses volt, hogy a Maps to the Starsról írok-e, mert nem győzőtt meg igazán.
Nem győzött meg a parádés szereposztás (, , , , , a gyerek sem zavaró, sőt még maga is felbukkan egy kis cameo szerepben) ellenére sem. Nem győzött meg, de kétségtelenül hatott rám, mert azért elég fura hangulata van, az kétségtelen.
Feltéve, ha végig bírod nézni: a film első fél órája ugyanis gazdag hállivúdi senkik nyavalygásával telik. Zavaró és érdektelen is ez a rész, aztán lassan és nehezen beindul és válik különös atmoszférájú tragikomédiává, misztikus, szatirikus thrilleré, ami azért érdekes mix, azt el kell ismerni. Aztán meg ha másmiatt nem is, Julianne Moore miatt mindenképpen érdemes megnézni, elképesztően jót alakít!
Nem mondanék történet.zip-et sem, jobb ha magad küzdesz meg a dologgal. Legyen elég az, hogy a mix működik valahogy: amikor már kikapcsolnád, mindig beüt valami újabb furcsaság és aztán már legalább végignézed. A vége azonban igazi cronenbergi móka, heppiendnek semmiképpen sem nevezhető, vagy bizonyos szemszögből éppen, hogy nagyon is az.
AJÁNLOTT, de azért csak óvatosan.

dr. KJ: 7.6/10

2014-10-27 08:05




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr256835659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása