Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Runaways (2010)

A Runaways egy elég rövid életű, kizárólag csajokból álló rock, punk-rock banda volt a hetvenes évek közepétől 1979-ig. Bár én nem hallottam egy számukat sem -legalábbis nem emlékszem-, az alapító Joan Jett "I Know Rock'n'Roll" című számát kb. mindenki ismeri. A film ezt a rövid időszakot dolgozza fel főleg az énekes Cherie Currie (ő írta a sztori alapjául szolgáló könyvet) és Joan Jett (ő meg producerelte) szemszőgéből. Az 15 éves Cherie 1975-ben csatlakozott Joanékhoz Kim "Faszfej" Fowley producer hatására, hogy a Runawaysszel berobbanjanak a popbizniszbe mint az első női rock'n'roll banda.
A tinilányokból álló brigád szexis és vadóc imidzsével hamar sikeres lett,  1976-ban a Mercury Records már le is szerződteti őket első albumukra, turnéznak mindenfelé. Egy évvel később második albumukkal Japánba is elmennek turnézni, ahol olyan hisztéria fogadja őket, mint a Beatlest Amerikában.
Mégsem lesz happyend, mert a drogok és a siker hamar szétkapja a lányokat, főleg Cherie zuhan alá a mélybe. Fowley Cherie-t sztárolja, aki 1977-ben (17 évesen!) már szexi fotósorozatokon jelenik meg. A többiek nyilván kiadnak ezen is, meg Cherie drogos rémálomfutásain is.
A későbbiek csak Joan Jettnek jönnek össze aki a mai napig aktív zenész, Cherie-ből sok kínlódás után motorosfűrész művész lett (haha, WTF?!).
Érdekes film ez, nem megy el a nyálazás kategóriába, hanem próbál lenyomatot adni a drogok, szex és alkohol, lázadó tinilányok és hírnév, rossz családi körülmények stb. együttállásáról: nem sok jó sülhet ki ezekből. A két főszereplő, Kristen Stewart (pl. az Into the Wild-ben is láthattad) és Dakota Fanning (ő volt Coraline hangja pl., meg persze sok másban is volt) -és akik a Twilight nevű izéből lettek igazán ismertek- meglepően jól hozzák a szerepüket, Michael Shannon remek mint Fowley, a hangulat is okés, punkoskodás meg lesz bőven.
Szórakoztató, nem túl hosszú cucc a Runaways, simán AJÁNLOTT megnézni, csajoknak főleg.

dr. KJ: 7.6/10

2010-07-26 11:29




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr802176847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.26. 13:36:11

Dakota Faning azért a Twilight előtt is neves színésznőcske volt már, pl. Sean Penn, Denzel Washington vagy éppen De Niro Robi bácsi oldalán. Egészen elképesztő tehetségű kiscsaj az, bár az Alkonyatban nyilván nem fogom megnézni.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.07.26. 13:38:54

@efes: ja, mégis a twilightből fogja tudni az átlagember hogy ki a fasz ő

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.26. 13:40:18

@dr. K. J. phd.: Az átlagpicsa, igen. Az átlagember már régen tudja, ki ő...:)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.07.26. 13:47:07

@efes: haha, lehet, odaírom hogy örüljél

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.08.04. 13:42:13

az oké, de hol az eredet torrentje?
sehol sem találom. és feliratot sem hozzá
pedig nagyon megnézném

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.08.04. 14:09:03

@tesz-vesz: vazze teszvesz, te nagyon konok vagy. Nincs torrent! Keress magadnak, vagy inkább nézd meg moziban!
süti beállítások módosítása