Nothing (Semmi; 2003)

"Még egyszer, hisz nem lehet elégszer hangsúlyozni, életbevágóan fontos, hogy megértsük, minden apró kis részlet valós a filmben."

Az szürreális fogalma sem fedi le teljesen ezt a kanadai izét. Műfajilag ezzel a kombóval lehet kb. körülírni: abszurd- vicces- idióta- filozófikus- sci-fi- faszság- furmányos- dráma- súlyos- beteg- de leginkább a kategorizálhatatlan a legjobb szó rá, mert még csak nem is hasonlít semmire. A Kocka rendezőjének, Vincenzo Natali-nak ismeretlen filmje magasról szarik a hagyományos filmkészítés szabályaira, úgyhogy csak óvatosan!
Szóval itt a két főhős (akik kb. az összes szereplők is egyben, mert majdnem kamaradarab a film) Andrew Miller és David Hewlett, akik saját nevükön szerepelnek a "valós történet alapján készült történetben(!)". A két jóbarát igazi lúzer, az élet és az emberek is egészen változatos módokon kínozzák őket. Pont mikorra átcsapnának a fejük felett a hullámok egészen különös dolog történik velük: ők ketten, na meg Stan a teknősbéka plusz a szétesőben lévő házuk a Semmiben kötnek ki. Mondom, a semmiben. Ettől a ponttól kezdve minenki kösse fel a gatyáját, mert mint a felsorolt cimkékből is kitűnik, itt extrasúlyos dolgok fognak történni. Nem is mondom tovább, egyrészt mert még én se teljesen értem, másrészt nem is kell érteni, harmadrészt meg nincs is mit tovább mondani, érted, hiszen a semmibe kerülnek.
Remélem érthetően elmondtam mindent a filmről, ami egyszerre filozófikus, különleges, szórakoztató, elgondolkodtató és idegesítő is, ami egy filmtől azért elég nagy szó. Mindenki NÉZZE MEGFELE aki csak bírja!

dr. KJ: 9/10

2010-06-15 09:02




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr122080731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása