Westworld (1973)

Vannak sci-fik amik kortalanok és vannak, amiken bizony meglátszik az idő. A Westworld betyár régi film és az utóbbi kategóriába tartozik, ráadásul olyan filmeket ihletett mint a Jurassic Park vagy a Terminator. Bár nem poénnak szánták, 2010-ben nem lehet komolyan venni: a színészi játék, a "speciális effektek" és a forgatókönyv röhejesek. Persze az is lehet, hogy akkoriban összeszarta mindenki magát rajta, végül is öt évesen én is féltem az E.T.-től a moziban, mostanában nem paráztam tőle, höhö.
Az alapötlet nem is lenne rossz: három különböző kort (rómaiak, középkor és a vadnyugat) feldolgozó hi-tech témaparkban zajlódik a sztori, ahol teljesen emberszerű androidok személyesítik meg az akkori lakókat. Nyilván megbaszhatod, megölheted őket meg ilyesmi, pikk-pakk rendberakják őket a szervízben, hogy másnap ismét ott slattyogjanak az utcán. Nem olcsó mulatság ám a park, 1000 dollárért adnak egy napot, bár az árban a gyilkolás, a baszás, a szállás, a pia és a kaja is benne van, szóval megéri nem? A továbbiakat könnyű kitalálni...
Félretéve a kínos részeket, szórakoztató baromság ez, főleg úgy, hogy bizonyos jelenetek a Terminándorból és sok más filmből is ismerősek lehetnek. Az óldszkúl számítók mindenhol ott puttyognak, a western paródia rész is vicces, a főszereplő bajsza pedig beszarás, tehát: erősen módosult tudatállapotban ajánlott, vagy mittomén!

dr. KJ: fasztuggya, én sokat röhögtem rajta

2010-04-07 09:15




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr331900107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NickelADeón 2010.04.07. 11:05:51

Nagy kedvenc. Ahogy Crichtontól még az Androméda-törzs is, gyerekkori élmény (ahogy az akasztott emberből kipereg a vére és a többi). Ahogy nézem, készül a remake a Westwordből (kár érte :)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.04.07. 17:18:07

@NickelADeón: Télleg csinálják a remake-et, beszarok! Az Androméda-törzs az durva volt, emlékszem rá én is, meg is nézem asszem, úgysincs semmi jó film mostanában.
süti beállítások módosítása