Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Choke (Fulladás; 2008)

Ha Chuck Palahniuk neve nem is, a Harcosok klubja azért megvan mindenkinek. (A Choke-ot Cigányútnak fordítani a szokásos magyar bénaság, ne is törődjünk vele.) Palahniuk nem viccel most sem, ocsmány-idióta filmecske ez, szexuális abberációkkal, elmebajjal, elképesztő figurákkal, abszurd és bizarr helyzetekkel. Victor a főszereplő (Sam Rockwell, tök rendben van) nem akármilyen csávó, durván szexfüggő és csoporterápára jár, egy skanzenben dolgozik mint túravezető, elképesztően zavaros a viszonya Alzheimer-kóros anyjával (Anjelica Huston súlyos benne), legjobb barátja egy rejszolóbajnok, stb. Legmókásabb tulajdonsága kétségkívül az, hogy bármilyen étteremben direkt félrenyeli a kaját, hogy idegenek a Heimlich-fogással megmenthessék. A filmnek igazából nem sok története van, Victor küszködése haldokló anyjával, bénázása a fiatal doktornővel akit mindenáron meg akar dugni, stb. stb. Nem mondom el mert nem lenne fair.
Nincs mese, ezt a filmet meg kell nézned, kösd fel a gatyát és tedd félre az előítéleidet. A színész Clark Gregg első rendezése volt a Choke, és bár nem ér fel a Fight Clubbal, Palahniuk zavarodott és beteg világát azért jól áthozza és ez a lényeg. ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2009-04-09 11:58




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr431055576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2009.04.09. 14:14:28

A könyv elég jó volt, túl azon, h vicces, elég mélyen megmutatta a függőség minden kínját-keservét. Remélem a film is hasonló lesz.
Amúgy úgy tudom hogy a film Fulladás címen jön ki itthon, egyből dvd-n, most 14-én.
süti beállítások módosítása