Les Triplettes de Belleville (Belleville randevú; 2003)

K. Mátyásnak épp nincs otthon internete, Zabicsek hol azért nem ír mert nincs nője, hol azért nem, mert van, Ráncoska kizárólag iszik és dolgozik és nem ér rá, Vezérnyúl megfontolt posztoló és több hétig pihenteti az irományokat, Radafuk úr pedig ismeretlen helyen tartózkodik. Nem könnyű a helyzet tehát, nekem kell írnom pedig lumbágó gyötör, ráadásul picsaszar új filmeket láttam mostanában, ezért most jöjjön egy igazi klasszik cucc, kedvenc a javából.
A Belleville egy hagyományos módszerrel rajzolt csoda, hihetetlen látványvilággal és hangulattal, remek zenével és abszurd történettel. Az unokáját egyedül nevelő Souza nagyi viszontagságos története egyszerre vicces és nyomasztó. Biciklista unokáját elrabolják a gaz gengszterek. Souza néni természetesen nem hagyja annyiban, Bruno kutyával felszerelve Amerikába utazik. A véletlen összehozza a három vén nyanyával, a belleville-i énekestrióval, akik porszívóval, hűtővel és mindenféle fura cuccal kisérik számaikat. A kizárólag békahúson éldegélő vénlányok segítenek megtalálni az unokát...
A filmben a szereplők szinte teljesen némák és nem is hiányzik a beszéd, hiszen a remek zenék és a szuggesztív képek elvarázsolóak. A 30-as évek világában zajlódó kalandok hihetetlen abszurdak, a békákat robbantó vénlányoktól az idióta Brunóig, a látványvilág pedig mindent visz. Igazi európai rajzfilm ez, a legtávolabb esik az animétól és a dizni-cuccoktól, sajátos egyedi atmoszférája a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte. (Szigorúan felnőtteknek való!)
Ha kimaradt volna mindenképp nézd meg! KIHAGYHATATLAN!

dr. KJ: 9.5/10

KM: én is bírom nagyon 9,5/10 (bentről tudok kommentelni, de pszt)

Ránczos: Én is, én is! 9,5/10

2009-02-16 16:02




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr61946694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2011.06.27. 11:01:38

van újabb filmje a rendezőnek, az Illuzionista címmel, a látványvilág a Belleville-é, de a hangulat nem olyan vidám, inkább kurva szomorú, de attól még nagyon jó, ajánlott!
süti beállítások módosítása