Motion Graphics: Főcím animációk a filmekben 1

Szuper kis sorozatot indítunk, amiben a motion graphicsról és a filmek animált főcímeiről lesz szó. A motion graphicset leginkább a tévék station id-jeiből, a reklámokból, videoklippekből (pl. itt és itt) ismerheted, de van egy külön ága, amiben elképesztő cuccok születtek, méghozzá a filmek főcímei. Ezeket rendszerint 3D-ben, Flash-ben, After Effects-ben és kompozitáló programokkal stb. heggesztik össze a animátorok, sok-sok munkával. Jöjjön három betyár cucc, az első a Steven Spielberg-féle Catch me if you can főcíme, a műfaj szép darabja.

A következő Shane Black 2005-ös Kiss Kiss Bang Bang-je. A filmnoir-komédia főcíme James Bond (007 title sequence is lesz ebben a sorozatban természetesen) utánérzés a legjobb fajtából.



A sorozat első részének végére egy igazán durva darab került, Dave McKean fantasy- mese- thrillerjének, a MirrorMask-nak csodálatos főcím animációja.

Kommentben jöhetnek a ti kedvenceitek is! Folytatjuk.

2009-01-24 10:11




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr47897839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása