Hot Fuzz (Vaskabátok; 2007)

Simon Peggről és a How to Lose...-ról eszembe jutott a Hot Fuzz (Vaskabátok vagy mi a fasz a magyar címe) című angol krimikomédia. Baromkodós film ez a javából, talán a svéd Zsernyákokhoz hasonlít leginkább, bár itt a sztori épp fordított, de a kisvárosi helyszín stimmel.
A londoni szuperzsaru Nicholas Angel (angyal, érted? hehe, Pegg kurvajól alakítja) mindenkinek az agyára megy. Kollégái irígykednek sikereire, főnökeit is idegesíti, mert egyszerűen túl jó. Így aztán szépen félreállítják és elküldik a Csajágaröcsögére azaz Sandfordba nyugizni, hogy addig se robbantson, autósüldözzön, randalírozzon a fővárosban. Itt aztán a "rendőrség" egészen más mint Londonban, lassan megőrítve Nicholast, aztán persze kiderül, hogy a kisváros látszólagos nyugalma súlyos gaztetteket takar...
Igazi angol idióta akció-faszság a jobbik fajtából. Pegg nagyon jól hozza szerepet, a kényszeres, idegesítő "akcióhőst." A Hot Fuzz közel sem tökéletes, az eleje túl lassú, égbekiáltó faszság a sztori vége, a misztikus katyvasz nem is illik a krimiparódiához, inkább ilyen thrilleres baromság. Az alkotók a Shaun of the Deadból ismerősek lehetnek (magyar címe: "Haláli hullák hajnala" beszarás, kéne egy szavazás, melyik a legidiótább magyar filmcím) és onnan átszivárgott biztos valami misztikusság, hehe. A súlyos humorok,  a krimi/thriller-paródia hangulat na meg Pegg elviszi a hátán a filmet és megbocsátod a hibáit. Rosszkedv, fáradtság, bambulás esetére AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.6/10


Hot Fuzz - trailer (1)
Uploaded by ciciliaaa. - Check out other Film & TV videos.
2009-01-09 15:58




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr88867599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása