A Nyomozó (2008)

Mint minden szittya, én is epedve várom mindig az aktuális szarráhájpolt magyar filmek megjelenését, hogy aztán felkúrt aggyal hagyjam el a mozit, és hányjam az epét, hogy a büdöskurvaéletbe nem lehet egy normális filmet összehozni, és tényleg az volt-e a rendező utasítása, hogy pakoljál bele még manírt te színészisten te, még, még, legyen már hiteltelenebb az a játék, így még a végén azt hiszi az a hülye néző, hogy színész vagy te, szedd már össze magad, erre itt egy film, amiben egyetlen színészt ismerek (Blaskó Péter), az is kb 10 másodpercig játszik benne, és bazeg, dobpergést kérek, hitelesek a szereplők.

Nade, próbálok a fika ipari méretű magyar filmszakma célú elhelyezése helyet a filmre koncentrálni, bármilyen nehéz is.

Szóval itt egy csávó, elsőfilmes rendező (az imdb szerint Galambos Attila, a valóságban Gigor Attila), a színészek ismeretlen népek (számomra), vagy legalábbis nem a "krém", és jó filmet csinált. Tényleg. Végig fentartott feszültség van, izgalom, ötletek, képek, humor, játék, fantázia. Nem akarok túlzásokba esni, mert vannak bugok, jóhogy vannak, van be kevésbé hiteles szereplő is (a Küklopsz fejre tökéletes, de sajnos picit hiteltelen), de mindent egybevéve nagyon meg voltam elégedve, a mindig, de mindig elbaszott dramaturgia is működött, el sem hiszem.

Minden büdös nyavalygó fikagép nézze meg. Most. Pénzért. Moziban.

update: kimaradt a sztori, pedig: adott egy korboncnok, akinek az anyja rákos, és itthon nem válalják a műtétet, mikor is feltűnik a már elített küklopsz, hogy felajánljon 10 millát, hogy öljön meg valakit, amire hősünk rá is bólint simán, csakhogy az eset másnapján levelet kap az áldozattól, amiből kiderül, hogy a sose látott testvére volt az illető. Ezen picit berágva elindul, hogy kiderítse, ki is szopatta meg ily csúful...

KM: elfogultan: 9/10, objektíven: 7,5/10
dr. KJ: 7.8/10 nem vót rossz

2008-10-11 12:55




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr8708430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.10.12. 22:09:28

Jó kis film, külön öröm az ilyen üde színfolt a magyar filmgyártás fostengerében. Én is hozzátettem a magam mozijegyét :)
süti beállítások módosítása