Shinobi (2005)

Van egy barátom, Takachi-san, aki bár kívülről magyarnak látszik, igazából egy keleti úriember. Sok filmet cseréltünk egymás között, ez a japán történelmi mese is az ő gyűjteményéből származik.
A keletiek is imádják a monumentális legendák feldolgozásait. A japánok történelme kiváló alapot szolgáltat az ilyen tanmesékhez: ármány, szerelem, hűség, stb.
Sztori.zip:
A Manjidani Koga és Tsubagakure Iga klánok több száz éves háborúskodása után Hattori Hanzou nagyúr (na honnan is ismerős? pff) elrendeli a békét. A császár azonban veszélyesnek tartja a két klánt, akik rejtőzködve élik életüket az erdőben, és a harc mesterei. Versenyt hirdet, amivel az általa túl erősnek tartott ninja klánok legügyesebb harcosait elpusztíthatja. Így azok gyanútlanul ölik egymást halomra változatos módszerekkel, nem sejtve a gyalázatos ármányt. Közben a két szembenálló klánból két fiatal harcos egymásba szeret, és jöhet a rómeóésjúlia vonal is.
A film hihetlen látványos, hangulata is magával ragadó, a katarzisos vég pedig sokáig megmarad az ember agyában.
AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

2008-05-15 09:50




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr96468477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása