What happened to Monday / Seven Sisters (2017)

seven-sisters-2017.jpg

Amikor még voltak filmek, amikről írni lehetett, akkor pontosan ilyen filmekről írtunk mint ez. Nem tökéletes közel sem, de a kétszázezredik szuperhősös szarság után üdítően különlegesnek hat ez a disztópia, ráadásul európai film, komoly látványvilággal, igazán nyomasztó hangulattal.
A klónos sztorik kedveltek a filmkészítők körében. Azonban a borongós-depressziós Moon és az akciós-összeesküvős Orphan Black és főszereplője, Tatiana Maslany olyan magasra tették a mércét, hogy nem könnyű még csak a közelükbe jutni sem. Netflixék sci-fi disztópiája az Orphan Black alapsémáját helyezi egészen nyomasztó jövőbeli Európába (a film már csak emiatt is külön érdekes). A túlnépesedésre kíméletlen választ ad az Össz-Európai Állam: mindenkinek egy gyereke lehet. Az "illegális", létszám fölötti gyerekeket összegyűjtik és hibernálják, hogy egy jobb világban majd felébresszék őket. A főszereplő "Karen Settman" ebben a világban igen komoly hátránnyal indul: ő ugyanis 7 darab klón, 7 ugyanolyan kinézetű kislány, akiket a hét napjairól nevez el "apjuk" (Willem Dafoe). A bujkáló nővéreket Noomi Rapace alakítja és remekül hozza is dolgot, abszolút Tatiana szintjén formálja meg a külsőleg hasonlító, belül természetesen egészen különböző karaktereket. Nem mondom tovább a történetet, a lényeg, hogy a remekek a színészek (az előbbieken túl pl. Glenn Close egészen félelmetes benne), komoly a CGI, sok lesz a lövöldözés, kevés a plothole, és elég durva dolgok is lesznek bőven benne. Bár nem mondanám egyedinek semmilyen tekintetben, (az Orphan Black mellett pl. a Metropia is eszembe jutott mint ihlető) a norvég rendező elég érdekes cuccot rakott össze ahhoz, hogy
SIMÁN AJÁNLOTT! legyen.

dr. KJ: 7/10

2017-09-04 10:50




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr7012802484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levente B. · combatant.blog.hu 2017.09.05. 10:58:33

Nekem pozitív csalódás volt a film, tetszett, még ha új dolgot nem is nagyon mutatott, Noomi Rapace meg zseniális volt és tetszett, hogy a nézőt az ő karaktere során gondolkodásra készteti a rendező..."na vajon mi lesz a következő percben vele/velük".

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2017.10.09. 11:13:23

nem volt tökéletes, de tök nézhető
süti beállítások módosítása