Orphan Black (2013)

orphanblack.jpg
Még egy sorozat, amelyik megérdemli, hogy beszéljünk róla. (Azért ősszel remélhetőleg lesz pár film is amiről írhatunk majd: Ender's game, Elysium, Gravity, nyamm, nyamm.)
Nehéz úgy írni az Orphan Blackről (kb. Fekete árva, vagymi), hogy még véletlen se legyek szpojleres. Itt tényleg nagyon fontos az, hogy mindenféle prekoncepció nélkül állj neki és nézd végig a sorozatot (legalábbis az első évadot, mert a második csak jövőre jön). (Ezért nincs most tréler se, mert még az is túl sok mindent lő le.)
Azért azt elmondom mire számíthatsz: trillér-sci-fi-akció-krimi-dráma kombóról van szó. A BBC America és kanadai Space közös gyártása, erősen európai izű tehát, nem a szokásos amerikai sztájlban készült.
A sztori sok szálon futó, tekervényesen furmányos, megfelelő arányban adagolja a különböző stíluselemeket, lehet végig izgulni, anyázni, meghökkeni, undorodni, szóval lesz "baszki!", "aztakurva!" és "nem hiszem el!" rendesen.
Remek színészeket szedtek össze hozzá, a kanadai egészen lehengerlő végig. , és a többiek is mind okésak. Összeségében mondható, hogy egy-két apróbb faszságon kívül szuperül összerakott sorozatról van itt szó.
A hangulat erős és egyedi, a zenét Amon Tobin (is) röfögtette, a vizualitás is remek, a történet meg olyan csavaros és betyár, hogy egy pillanatra se fogsz untakozni, az tuti.
NÉZZED MEGFELE! kategóriájú kb. mindenkinek 18 év felett!

2013-08-08 16:22




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr785451432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása