La Cara Oculta (2011)

Annyira nem láttam mostanában jó filmet, hogy erről a simán nézhető filmről pár nap bénázás után arra jutottam, hogy írni kell, ki tudja, mikor lesz legközelebb ilyen hálás téma terítéken.

A film elég furán indul, egy csávóval videóüzenetben szakít a csaja, aki ezután elmegy bebaszni és a pultoscsaj felszedi. A csávó elég izgi arc, menő karmester, kurvanagy gyönyörű házzal a városon kívűl, de valami nagyon nem stimmel vele, egyértelműen úgy tűnik, a helyes kis pultoscsaj valami pszihopatába futott, főleg, amikor megjelenik a rendőrség, hogy a volt csaj után érdeklődjenek, merthogy az meg  eltűnt, senki se tud róla, a csávó meg egyre gyanúsabban viselkedik. A pultoslány élvezi a nagy házat és a gazdag csávót, de amikor zajokra és jelenségekre lesz figyelmes a házban, azért átértékelődnek a dolgok.

Na ez az a pont, ahol már felállítottad az elméletet, hogy ki a gyilkos, mi is történhetett valójában, hogy lesz megkutyulva az egész hogy kicsit izgi is legyen, mikor kell majd megijedni, és hogy lesz ebből hepiend, stbstb, aki már látott thrillert, egy ilyen sztorival nagyon nem lehet lekötni.

Na itt tévedsz nagyot, merthogy olyan gyönyörűen csavarodik innentől a sztorit, amilyet utoljára a Fejvadásznál láttam, nemcsak tök izgi lesz (régen izgultam már ennyire egy főhősért) de mellette a thrillerben megszokott egydimenziós karakterek és szituk helyett valódi emberi helyzetek, motivációk, érzelmek jelennek meg, esküszöm, még a romantikus jelzőt sem tartom túlzásnak, mert ebben a filmben ez nem minősítés, csak tulajdonság, mégiscsak egy kolumbiai-spanyol filmről van szó.

Ha olyan filmre vágysz, ami izgalmas, intelligens, de kivételesen az is szempont, hogy a csajod is élvezze, akkor mindenképp jó választásnak tartom.  

Nem rakom be a trélert, ne is nézd meg, mert utána már nem lesz érdemes megnézni a filmet, sok izgalom és fordulat nem marad utána, nem is értem, hogy lehetett ezt így megcsinálni.

2013-11-08 19:31




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr305620930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edgecrusher 2013.11.09. 17:37:55

Fú, megnézem. Azt hittem, megdeglett a blog. Ezek szerint szerencsére nem. :)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2013.11.09. 22:04:35

@Edgecrusher: heh, nem deglik meg ez egykönnyen, csak néha bealszik kicsit

Edgecrusher 2013.11.09. 23:30:40

Hát, ez valóban jó volt. Az ilyenekért járok ide.
Ha már spanyolajkúak: Intacto, vótmár? Vagy: El Secreto en sus ojos? Esetleg Los Cronocrimenes?

Köszi, még ilyeneket...

Edgecrusher 2013.11.09. 23:34:57

Á, és még egy ajánló: Man from Earth. Egy darab szobában játszódik...mégis jó.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2013.11.10. 10:47:56

hát igen, el kell ismerni, elég ritkán írunk, de azért pár hetente érdemes visszanézni.

Amiket írtál, mind faszák, bírtam őket, az időbűnökről konkrétan meglepett, hogy KUkijani nem írt, mert nagyon nekivaló, az intacto-ról és a man from earth-ről viszont írtunk, itt vannak a posztok.

mozibabe.blog.hu/2008/08/04/intacto_2001

mozibabe.blog.hu/2008/09/11/the_man_from_earth_2007

Edgecrusher 2013.11.10. 12:13:44

Hm. Komolyan, használom a keresőt, mielőtt ajánlok. :)

Külön Btk paragrafust vezetnék be a f@sszopókra, akik a trailereket csinálják: belenéztem ennek a trélerébe, hogy mennyire lövi le a poént, és azzal kezd. Még jó, hogy írtátok.
A fenti paragrafus természetesen kitérne a hulladék könyvborító tervező art directorokra is.

keios 2013.11.12. 09:08:33

Én is tartottam attól hogy kihalt a blog, örömmel láttam az update. Node, már ha ez a film simán nézhető kateg, akkor még még ilyen simán nézhetőket igazán ajánlhatnátok, mert még így is nagyon patent volt, köszi. Asszony még a reggelinél is a végén kattogott, pedig ami filmeket nézek igencsak ritkán értékeli :)

amollin 2014.01.26. 20:25:49

Tetszett nagyon a La cara oculta, mikor kiraktátok, egyből leszedtem, ha esetleg az El Cuerpo-t nem láttátok, nézzétek meg mindenképp, nekem az utóbbi idők legjobb spanyol filmje volt, esetleg írhatnátok is róla, h minél többen lássák, m megérdemli! :)

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2014.02.10. 11:28:18

tényleg fasza volt, köszi a tippet!!
süti beállítások módosítása