Far Cry 3 Blood Dragon és egyéb kiborgságok

Far-Cry-3-Blood-Dragon-logo.jpg
A sorozatok mellett a számítógépes/konzolos játékok azok, amik szépen lassan ellopják a legjobb forgatókönyvírókat, designereket és art directorokat, zenészeket és más kreatív dógozókat a filmektől.
Utoljára a Far Cry 3: Blood Dragon (csekk dö webszájt!) nevezetű játéknál éreztem azt, hogy több ötlet és kreativitás, viccesebb poénok, jobb látvány és zenék (Power Glove @ SoundCloud) vannak ebben a 15 eurós játékban, mint 10 hollywoodi szuperprodukcióban összesen. A Blood Dragon ugyanis a 80-as évek zs-kategóriás kiborgos akció sci-fijeinek és játékainak (16 bites összekötő animációk árkádstílusban!) állít emléket méghozzá szeretettel parodizálva és persze remek szétlövök-mindenkit mókával felturbózva. (Aliens, Terminátor) mint Rex Power Colt őrmester. Csekk:



A szeméből lézert lövő vérsárkány, acélkemény robotcápa, vhs kazik és csöcsök, fekete bukósisakos cyborgkommandósok, szétloccsanó fejek, nagyon-nagyon gonosz főgonosz, szexis tudóscsaj, lobogó amerikai zászló, winners don't use drugs: egyszóval az összes hülye panel, klisé és faszság felbukkan ebben a rendkívül szórakoztató játékban:



Hamár kiborogságok, akkor jöjjön pár a játék inspirációi közül:
Néhány klasszik mellett (pl. RoboCop, Universal Soldier, Cyborg, Terminator, Hobo with a Shotgun) és néhány ismeretlen(ebb) (pl. Vendetta Dal Futuro - fekete bukósisakok yeee!) mellett felbukkant pár a moziba:be-n eddig nem elemezett borzasztóság is, ezekről is essen szó:
Nemesis (Nemezis; 1992) - tréler
2027-ben se könnyű az élet, Alexet, a főszereplő rendőrünket kétszer is szétlövik, hogy aztán olyan kemény kiborgot építsenek belőle, hogy a végén már ő maga se tudja, hogy miafasz. Sötét hangulatú, nemisannyira zs-kategóriás cucc, simán NÉZZED MEGFELE!
Future Force és Zone (1989-90) - tréler
David Carradine (RIP) fejvadászkodik itt egy Power Glove-val (kb. erőkesztyű, heh) felszerelkezve. 3 pont az IMDb-n, ajaj, beszarsz! Alámondásos német szinkronos vhs kazin maradandó károsodást okozott. DURVA!
Nirvana (Nirvána; 1997) - tréler
Furcsa, európai cyberpunk cucc Christopher Lamberttel, jó zenékkel. Egyáltalán nem rossz, bár nem könnyen érthető, kicsit művészfilm jellegű. Beszívva AJÁNLOTT!
The Wraith (Száguldó bosszú aka A kísértet aka Interceptor; 1986) - tréler
Charlie Sheen, baze, ez is másolt vhs kazis büntetés a javából. Idegen élőlény, gonosz punkok, Turbo Interceptor, tiniszerelem, meg minden! BÜNTET!
Eliminators (1986) - tréler
Szintén szarrá másolt vhs-borzalom volt, persze egészen minősíthetlen szar film. Ninják, robotok, őrült tudós: fergeteges szórakozás! FÁJNI FOG!

Egyszóval, készüljetek a játékokra, jönnek még!

2013-05-14 17:30




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr365300092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása