Seven Psychopats (Hét pszichopata; 2012)

seven-psychos_0.jpg

Az angoloknak mindig is mentek a véres-gyilkolós mégis vicces és szórakozató filmek. Martin McDonagh rendezőt meg végképp nem kell bemutatni, hiszen ő követte el az In Bruges-t is. Most sem kell csalódnunk: brilliáns szereposztás, eszement sztori, vér és kutyák.
Sam Rockwell, Colin Farrell, Christopher Walken és Woody Harrelson: a nevek már önmagukban garantálják, hogy itt nem kispályás móka lesz kéremszépen hanem sok-sok pszichopata és még több idióta poén. A történet fő erénye, hogy szinte folyamatosan zavarba hoz és nem tudjuk eldönteni, hogy most filmet nézünk, vagy egy filmet arról, ahogyan megírnak egy másik filmet. Ugyanis főszereplőnk (Farrell) a rendező alteregója végig egy filmet ír, aminek címe Seven Psychopats, miközben hol az elmesélt történeteket látjuk, hol pedig a szereplők tevékenykednek.
Nem mondanék sztorivázat, mindenki maga fedezze fel a hét pszichopata történetét, nem érdemes lelőni semmit belőle.

colin-farrell-sam-rockwell-christopher-walken-seven-psychopaths.jpg

A színészek remekek, amúgy is kedvencek, így együtt látni baromkodni őket külön öröm volt. Mi van még? Jó zenék, sivatag és ilyen párbeszédek:

- Azonnal tegye fel a kezét!
- Nem.
- Mi az hogy nem?!
- Nincs kedvem.
- Dehát fegyverem van!
- Nem érdekel.
- De hát ennek semmi értelme!
- Így jártál.

NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 9/10

2013-01-21 08:20




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr25029454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2013.01.22. 20:08:00

Mérsékelten uncsi volt. Ez a Mcdonagh-faszi immár nem több egy középszerű Tarantino-koppincsnál. Az In Bruges helyenként még vicces volt, de ott is a báj volt az, nem a 4betűs szavak tömkelege, ez ötlettelen szirszar. Hollywoodi pénzkereset.

dislexikon 2013.01.28. 09:55:36

Én nem tudom, ez mi volt. Se nem vicces, se nem pörgős, ezt a posztmodern valóság-fikció dolog meg már eléggé unalmas. És az fáj a legjobban, hogy a Mcdonagh a világ legjobb drámaírója, ami azért az In Bruges-ön látszik, ezen meg nem: kábé 20-szor volt vége a filmnek, a fordulatok felét vagy tudni lehetett vagy bárcsak ne derült volna ki stb... Mindegy, mert ez attól még mindig az egyik legjobb előadás, amit valaha láttam. www.radnotiszinhaz.hu/eloadasok/archivum/398-a-kripli.html

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2013.01.28. 10:41:37

@dislexikon: szerintem te és efes kollega is túl komolyan vettétek ezt a faszságot, az a baj

dislexikon 2013.01.28. 12:16:45

Sztem meg pont a film veszi komolyabban magát, mint kellene. Komolyan veszi, hogy neki most el kell játszania a valóság-fikcióval, vicces sztorikkal (nem nagyon voltak viccesek, sajna), de akkor már csinálhatott volna nagyszabású blődlit, mint a Csillagközi invázió vagy a Robotzsaru.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2013.01.28. 20:19:37

@dislexikon: én nem éreztem egy pillanatig se, hogy komolyan venné magát, sőt, inkább erős faszkodást éreztem végig.
a "posztmodern valóság-fikción" való nyavalygást pedig betudhatjuk a szakmai érintettségednek, mondhatni, buziságodnak, már elnézést :D
inkább kéne inni valamikor ahelyett, hogy itt irkálunk hülyeségeket. e!

majdazténtudom 2013.03.19. 15:54:18

@dr. K. J. phd.: Én a doktor úrral értek egyet, élveztem a filmet az elejétől a végéig. ..és közben együtt is érzek, mert a haverok többsége nekem esett, hogy mi tetszett ezen a szaron. :) Így jártunk ...illetve ők, mert egy élménnyel szegényebbek. :)
süti beállítások módosítása