Doomsday Book (2012)

doomsday_book.jpg
A Doomsday Book (kb. Világvége napló) 3 novellaszerűen összefűzött részből áll, igazából csak a világvége mint esemény köti össze őket. Hangulatukban is teljesen különböznek, a első és harmadik rész inkább bizarr komédia szerű, míg a harmadik egészen mély és lassú, elgondolkodtató és komoly hamgulatú.

1. rész: A Brave New World (Szép új világ)
A manapság reneszánszukat élő zombi filmeket sajátos koreai ízzel parodizáló, a dél-koreai társadalmi problémákat vicces-véres-gusztustalan szimbólumokkal bemutató rész. Sok minden keveredik itt össze: pl. egy almában (sic!) mutálódott vírus, véres-romantikus szál, szimbólumokkal telezsúfolt zombi apokalipszis, sok humor és persze egy amerikai atombomba. AJÁNLOTT!
7.8

2. The Heavenly Creature (Mennyei teremtmény)
Kétségtelenül a legkomolyabb és legérdekesebb rész a három közül. Lassú, keleti hangulatú darab, a 2001-stílusú komoly sci-fik és a buddhizmus különleges keveréke. Egy (kicsit Cunningham Björknek forgatott All is full of love-jára hajazó) hi-tech robot a főszereplő, aki egy templomban él és megvilágosodik. A szerzetesek kihívnak egy szerelőt, hogy megbizonyosodjanak róla, nem szoftveres hibáról van szó. Azonban sem a szerelő, sem a robotgyár fekete öves vezére nem bír el a robot tudatának szelíd erejével.
Egészen egyedi hangulatú, különleges filmélmény ez a rész, márcsak ezért is megérte megnézni a Doomsday Bookot. Felnőtteknek és aggyal rendelkezőeknek ERŐSEN AJÁNLOTT!
8.8

3. Happy Birthday (Boldog szülinapot)
A három közül a legbizarabb és legviccesebb, tényleg eszement rész. A Föld felé száguldó meteor mint világvége szituáció igen felkapott manapság, többek között a Míg a világvége el nem választ vagy Tier Melanchóliája is ezt a helyzetet használja. A "meteor" azonban itt az eight-ball játékból származó, 8-as számot viselő pool golyó, csak éppen úgy Hold méretű... Abszurd és vicces baromkodás, idióta szimbólumok, meglepő végkimenetel.
7.6

Akár külön-külön is nézhető, igazán keleti hangulatú cuccok tehát ezek az epizódok. Összeségében is AJÁNLOTT, különösen a középső, ami ERŐSEN AJÁNLOTT!

2012-10-30 09:25




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr814876245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása