Ruby Sparks (Fejbenjáró bűn; 2012)

ruby_sparks.jpgJonathan Dayton és Valerie Faris a Little Miss Sunshine rendezőpárosa 6 évvel később újra összeálltak egy filmre. Az eredmény közel sem olyan lehengerlő mint amilyen előző filmjük volt, de még így is elég egyedi dolgot hoztak össze.
A fiatal sztár író, Calvin (Paul Dano, tök jó) nem tud mit kezdeni sem a sikerrel, sem a nőkkel és a következő könyvének ötlete sem ugrik be neki. Pszichológushoz jár, nyomi, béna, hipster, szociopata, zavarodott, szégyenlős: nem kifejezetten ilyen egy csak géniusz "boywondernek" titulált író. De legfőképp magányos. Nagyon.
Pszichológusának öltetére leírja álmai csaját, aki aztán fura módon életre (?) kel (Zoe Kazan, nem tudok vele mit kezdeni mert tokája van, bár lehet hogy az deepthroat-hoz jól jön) és Calvinnek egyszerre lesz barátnője (?), méghozzá olyan, amilyennek csak leírja az írógépén...
Az elsőre hipster-romantikus bénaságból átalakul a Ruby Sparks egy igen szimbólikus Frankenstein-történetté, párkapcsolati dagonyázássá, egészen furcsa és meghökkentő részekkel. Felbukkanak Calvin hippi szülei is és kétségkívül a film legszórakoztatóbb pillanatait hozza el Annette Bening és Antonio Banderas baromkodása.
Összességében szórakoztató cucc ez, hipstereknek és csajoknak mindenképpen erősen ajánlott. Az arányok azonban nem stimmelnek, egyszerű halandóknak simán csak AJÁNLOTT, mert túl sok a romantika meg a hipszterkedés.

dr. KJ: 7.7/10

2012-10-27 09:57




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr344871011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hedonista Daidalosz 2012.11.04. 14:09:05

antonio tényleg jó benne. a filmet a felénél meguntam:( több jó poén, kevesebb párkapcsolati nyűglődés kéne bele. 1-2 helyen azért elég stílusos poénok vannak benne.

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.17. 15:45:32

(Zoe Kazan, nem tudok vele mit kezdeni mert tokája van, bár lehet hogy az deepthroat-hoz jól jön) "

???
ez sem komolynak, sem viccnek nem megy el.
süti beállítások módosítása