Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Dangerous Method (Veszélyes vágy; 2011)


David Cronenberg
most éppen a századforduló pszichomókusairól forgatott filmet. Carl Jung és Sabina Spielrein kapcsolatán keresztül kukkantunk be a pszichoanalízis korai időszakába. Lassú de feszültséggel telt film, gyönyörű német és osztrák helyszínek, jó színészek. Michael Fassbender mint Jung, Cronenberg kedvence,  Viggo Mortensen most Freud, Vincent Cassel is beugrik mint Otto Gross na és persze az elképesztően visszataszító, anorexiás és férfiarcú Keira Knightley mint Spielrein a felhozatal és nem lesz velük baj.
Az egyetlen baj a filmmel a kicsit kapkodó forgatókönyv. Sok minden nem lesz megmagyarázva (pl. Spielrein gyógyulása) és a vége is fura: egyszercsak putty és stáblista. Ettől függetlenül érdekes, hangulatos és tanulságos film a Dangerous Method. Cronenberg jó érzékkel castingolt, a helyszínek jólesnek az európai szemnek, Jung, Freud és a többiek pedig eléggé érdekes alakok voltak, szóval nincs semmi akadálya, hogy a film jó legyen.
Simán NÉZZED MEGFELE! Persze gyerekeknek és szcientológusoknak nem ajánlott, höhö.

dr. KJ: 8/10

2012-02-28 10:37




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr534219559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása