Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Chico & Rita (2010)

Hiába a mézes-szirupos, banális és klisés történet, ez a katalán-spanyol-angol kooprodukcióban készült animációs film igazi élmény lesz minden felnőttnek. Köszönhetően a remek vizuális világnak -ami a cartoon-shaderes 3D-t ötvözi a hagyományos 2D-s rajzzal- megelevenedik a 40-es 50-es évek hangulata. Méghozzá nem is akárhol, hanem Kubában, még bőven Castro és a kommerek előtt. Chico, a fiatal és tehetséges latinjazz-zongorista és az igézően szép, szekszies és gyönyörűen éneklő Rita előbb az ágyban, később a színpadon is egymásra talál. A latin vér azonban nem hagyja őket nyugton és féltékenykedéssel, rummal, megcsalással és büszkeséggel súlyosbítja kapcsolatukat.
Egy veszekedés után Rita egyedül megy a New York-i szerződéssel az USÁ-ba, ahol hamar befut nemcsak énekesnőként hanem színésznőként is. Később Chico is utánna megy és egy darabig sikerül is boldogulniuk, aztán...
A vizualitáson (ami leginkább a Libanoni keringőre hasonlít) kívül természetesen a zene az, ami magával ragad. Finom latin jazzek Dizzie Gillespie, Cole Porter, Thelonious Monk és Bebo Valdés zenéivel, hangulat báze!
Felnőtteknek ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2012-02-15 10:28




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr404112037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása