Rango (Extended cut; 2011)

A jó ég tudja mi vehette rá Gore Verbinski rendezőt a Rango elkészítésére. Gore ugyanis olyan mainstream cuccokat csinált eddig, mint amilyen a japán Kör amerikai remake-je, a Karib tengeri kalózkodás három része meg mittomén. Ezekhez képest a Rango felnőtteknek szóló, kifejezetten eszement 3D-s animáció, ami erősen megosztotta ismerőseimet is. Voltak akik határozottan lelkesedtek a western-paródiába bújtatott filozófikus és erősen idióta hangulatáért. A fanyalgók a történet sematikusságát és a látvány öncélúságát és a követhetlen és unalmas majd' két órát fikázták.
Én az előbbiek közé tartozom: élvezetes és látványos 2 órának éltem meg, remek színészek baromkodásával (Johnny Depp és Isla Fisher például), elképesztő mennyiségű filmes utalással, idióta zenékkel és rengeteg ötlettel. Nem mondom én se, hogy mindenki élvezni fogja, nyilván megfelelő hangulat kell hozzá, azonban azt is mondom, hogy kellenek az ilyen, a műfaj határait feszegető, felnőtteknek szóló kisérletezések is. Legközelebbi haverja talán a Wes Anderson-féle Fantastic Mr. Fox, vagy akár a Macskafogó (ami szerintem még utalás szintjén is felbukkan benne, repülő, lövöldöző denevérek, hö!).
Érdekes kísérlet, szórakoztató faszság, elképesztő látványvilág, ilyesmi: SIMÁN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2011-08-09 14:50




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr73137085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása