Henry's Crime (2010)

Nem gondoltam volna, hogy Keanu Reeves lesz valaha a blogunkon, oszt' erre tessék. A Henry's Crime egy nagyon furcsa hangulatú, sokszor vicces, sokszor melankólikus, nehezen kategorizálható érdekesség.
A főszereplő Henry (Keanu) fizetőkapus az autópályán. Feleségével él pontosabban nem él, hanem létezik. Élete annyira semmilyen, hogy gyakorlatilag még a létezés is erős szó rá. Se érzelmileg, se mentálisan nem fejlett, még álmai sincsenek. Egy volt osztálytársa váratlan felbukkanása után belekeveredik egy bankrablásba, olyan idióta módon, hogy beszarsz. Henryt elitélik és bebörtönzik. Ott találkozik a szélhámos Max-szel (James Caan, remek) akivel aztán a maga -idióta- módján összebarátkozik. Amikor kikerül a börtönből, egyszerre lesz szerelmes (Vera Farmiga, szintén remek) és új munkát (hehe) is talál. Felbukkan Csehov is, meg a bank biztonsági őre, meg mindenféle hányós bűnözők, szóval lesz kavarás. Szöget üt a fejébe egy álom is, amit aztán Max segítségével meg is próbál megcsinálni...
Furcsa, ugyanakkor szórakoztató, egyedi hangulatú film ez, simán AJÁNLOTT egy nyugis estén és Keanu sem fog zavarni, simán hozza a rezzenéstelen arcú idiótát, ahogy szokta.

dr. KJ: 7.8/10

2011-07-20 14:17




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr543083336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása