Trust (2010)

A pedofília olyan téma, amit iszonyatosan nehéz értelmesen megfogni. A Hard Candy (Cukorfalat) pl. egyedi módon járta körül a dolgot, a Trust ezzel szemben a full realista, veled-is-megtörténhet utat választotta. Persze inkább állatorvosi ló ez, mint teljesen valósághű ábrázolás, mert a főhős családdal kb. minden megtörténik ami csak lehetséges, nade ne siessünk ennyire előre.
Egy teljesen átlagos középosztálybeli család lesz a középpontban, ahol az apa (Clive Owen, jó mint mindig) a divatszakmában dolgozik, tehát abszolút nem proli. Normális család, 3 gyerek, semmi extra. A legidősebb lány, a 14 éves Annie laptopot kap szülinapjára és persze rögtön nekilát csetelni. Hát persze, hogy az addig 16 évesnek hitt Charlie nevű csettárs először 20 évesnek aztán 25-nek vallja magát. A találkozáskor azonban kiderül, hogy sokkal-sokkal több...
A dolog azonban bonyolultabb mint gondolodnád és Annie is elég furcsa döntéseket hoz. A karakterek és mozgatórugóik jól ki vannak dolgozva, az anya döbbenete (Cathrine Keener, tök jó), az apa tehetetlen dühe és önmarcangolása, a lányról nem is beszélve.
Nem fog jól esni a film, mert igazából nem is jó, hanem inkább fontos film a Trust. A néhol Családi kör-szerű hangulatot ellenpontozza a fojtogatóan realista érzés, az idegesítő tehetetlenség, megfejelve az amerikai filmektől merőben szokatlan módon heppiend nélküli befejezéssel.
ERŐSEN AJÁNLOTT! dr. KJ: 8/10

2011-07-08 12:03




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr13050001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vezérnyúl 2011.07.23. 14:05:26

és fogalmam sincsen, hogy hogyan oldanám meg ezt a kérdést ha gyerekem lenne és elkezdene chatelni...

Vezérnyúl 2011.07.23. 14:07:53

tényleg idealizált de elgondolkoztató film, és nagyon paráztam közben, ezt is biztos megnézem még egyszer. Apropó, Kukorica úr miért nem ír a Rango-ról?

Rejtzködő Én · http://littlegirllove.blog.hu/ 2012.01.31. 15:03:57

Majd megnézem...a pedofília témát rendszerint meg sem próbálják értelmesen megfogni.
süti beállítások módosítása